Няма да кажа кой ме заплаши, само ще потвърдя, че

...
Няма да кажа кой ме заплаши, само ще потвърдя, че
Коментари Харесай

Спецов: ДАНС неутрализира заплахата срещу мен

„ Няма да кажа кой ме заплаши, единствено ще потвърдя, че имаше такава опасност “, съобщи в ефира на bTV шефът на Националната организация по приходите Румен Спецов.

Той отхвърли да разкрие какъв е бил източникът и естеството на опасността, като уточни само, че евентуално е била предизвикана от неговата работа по „ изсветляването на парични средства “, което е засегнало нечии стопански ползи.

„ Информирах ръководителя на ДАНС. Те поеха цялостната активност по неутрализирането на тази опасност “ сподели още Спецов.

По нашумялото интернационално журналистическо следствие „ Досиетата Пандора “ Спецов уточни, че сами по себе си офшорните компании не са нещо неприятно, само че не и когато се употребяват като заслон за укриване на средства от обществени фигури.

По думите му никой не знае какъв брой хора в България имат компании в офшорни зони.

„ Асен Василев е регистриран като краен притежател, видно от регистрите. При Николай Младенов и Делян Пеевски това нещо го няма. Сега би трябвало да изследваме дали през тези офшорни сметки са минавали пари или не са минавали “, разяснява още шефът на Национална агенция за приходите.

По проблема с компанията му, за която се твърди, че е продадена с големи отговорности, Спецов изясни, че е придобил собствеността върху нея откакто е напуснал Национална агенция за приходите, само че не е траял нейната активност по търговия със зърно, защото е имал проекти за различен тип активност, за които обаче не е намерил финансиране.

„ Чиста компания, всички покупко-продажби са очевидни, налозите са платени “, увери той и акцентира, че двама души, чиито самоличности не разкри, сами са се свързали с него с искане да купят компанията. Той изясни още, че тя е не е имала 1,2 млн. лева отговорности, както се твърди в общественото пространство, а това е сумата към днешна дата след насъбраните лихви.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР