Няма да има забавяне на инвестициите, ако концесията за Летище

...
Няма да има забавяне на инвестициите, ако концесията за Летище
Коментари Харесай

Няма да има забавяне на инвестициите, ако концесията за Летище София бъде стартирана



Няма да има закъснение на вложенията, в случай че концесията за Летище София бъде стартирана. Това оповестиха на конференция представители на концесионера на летището.

Фондът " Меридиам ", който държи 99% от консорциума " Софкънект ", определен за концесионер на летище София, е приет вложител в обществени и инфраструктурни активи в международен мащаб с 95 плана за последните 15 години, доста от които свързани с летища като летището " Ла Гуардия " в Ню Йорк, показаха от управлението на компанията.

От компанията успокоиха, че Фондът влага в планове с публично значение, които дават отговор на най-високите стандарти в обществения и екологичен бранш. От " Меридиам " бяха безапелационни, че вложенията няма да се забавят и се ангажираха в края на концесията " да върнат на България едно изцяло актуализирано и съвременно летище, което да притегля задгранични вложители ".

Терминал 3 на летище София ще бъде издигнат през първите 10 години на концесията, увериха от " Меридиам ".

Според концесионера, поради пониженият пътникопоток по време на коронавирусната рецесията се постанова летищните такси да бъдат отсрочени с 10 години, с цел да се резервира финансовата резистентност на летището и да бъде изпълнена капиталовата стратегия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР