Няма да има промяна на цената на винетките, заяви вицепремиерът

...
Няма да има промяна на цената на винетките, заяви вицепремиерът
Коментари Харесай

Цените на винетките без промяна догодина

" Няма да има смяна на цената на винетките ", съобщи вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов след съвещанието на държавното управление през вчерашния ден.

Събраните пътни такси от лекотоварни коли от 1 януари до 20 декември надвишават 265,6 млн. лв., до момента в който водачите на тежкотоварни камиони са платили едвам 154 млн. лв.. Караджов разгласи това за неправда.

" Замисълът на пътните такси е тежкотоварните коли да заплащат повече, а в този момент е тъкмо противоположното. Ще има диалози с превозвачите по тази тематика ", съобщи министърът и добави, че ще търси поддръжка в тази посока.

Според него началото на второто тримесечие на 2022 година е добра концепция за разширение на обсега на тол системата.

" Събираните пари от пътни такси в този момент са безусловно незадоволително за ремонт на пътищата. Ползването на пътищата би трябвало да се заплаща обективна такса, както за първокласната, по този начин и за второкласна пътна мрежа ", добави Караджов.

Според него, в случай че един тир влезе в България през Русе, той може да отиде до Силистра, да си свърши работата и да се върне, без да стъпи по първокачествен път.

" Ниските такси са в ущърб на страната и обществото, тъй като всички имаме потребност от тези пари, с които да се поддържа високо качеството на пътя ", сподели още Гроздан Караджов.

Той заяви, че служителят на БГ ТОЛ, който наскърбяваше чужденец при прекосяване през Дунав мост при Русе, след направената инспекция, ще бъде уволнен. Миналата седмица видео, оповестено в обществените мрежи, сподели по какъв начин служителят на БГ ТОЛ се държи жестоко с молдовец и го назовава " маймуна ". Според създателят на видеото, той е бил заставен да заплати таксата в брой, а не с банкова карта.

" От взетите писмени пояснения от чиновниците, които са били на промяна, е открито, че е осъществено неприемливо дисциплинарно нарушаване, което е в прорез с всички правила и правила. То опетнява облика както на Министерството на районното развиване и благоустройството, по този начин и на България като цяло ", съобщи Караджов. Служителят е уволнен дисциплинарно.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР