Няма да има правителство с третия мандат. През октомври отново

...
Няма да има правителство с третия мандат. През октомври отново
Коментари Харесай

БСП връща неизпълнен мандата утре сутрин в 10 часа

Няма да има държавно управление с третия мандат. През октомври още веднъж отиваме до изборните урни. Българска социалистическа партия ще върне третия изследователски мандат несбъднат още на следващия ден. Причината е, че през днешния ден депутатите отхвърлиха точката в дневния ред за разискване на управническата стратегия на кабинета, която беше импортирана през вчерашния ден след утвърждението на Националния съвет на социалистите.

Подробности вижте във включването на Вера Александрова.

Президентът Румен Радев ще одобри представителите на " Българска социалистическа партия за България " на следващия ден в 10 часа сутринта. След като Българска социалистическа партия върне мандата, президентът би трябвало да разпусне Народното събрание, да насрочи дата за изключителни парламенарни избори и да назначи длъжностен кабинет. Президентът ще реши и дали да остави още малко време на това Народно заседание, с цел да одобри значими за страната закони.

Връщането на мандата може да наблюдавате онлайн в удълженото издание на " Денят стартира " по БНТ1, както и на

Георги Свиленски увери, че Българска социалистическа партия са подходили отговорно към третия мандат. Напомни, че предложиха управническа стратегия, подкрепена от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", в която включиха и предложенията на " ИТН ". Заяви, че заплахите пред страната от през днешния ден са отговорност на политическите сили, които не поддържаха предлагането им България да има работещ парламент и държавно управление.

" Случилото се през днешния ден сподели на българското общество тест - кой от коя страна на тази разграничителна линия е - на хората и партиите, които желаят да се борят с корупцията и на тези, които желаят да пазят корупцията. Ясно стана на всички, че " Възраждане " са патерица на ГЕРБ, а Има Такъв Народ - на Движение за права и свободи. Ясно стана, че от първия ден, в който " ИТН " обявиха предпочитание за диалози, всичко е било лицемерно и не са имали желание България да има държавно управление. В тази обстановка и съгласно решението на Националния съвет ние на следващия ден ще върнем мандата като несбъднат. Отговорността за безвремието без ръководител на КЕВР и признати цени на силата остава в ръцете на тези, които през днешния ден саботираха - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане ". ", сподели Георги Свиленски, ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия за България.

Как се стигна до тази развръзка?

По решение на Националния съвет през вчерашния ден Българска социалистическа партия предложи в седмичната стратегия на Народното събрание да бъде включена управническата стратегия, с цел да се разбере дали тя ще откри нужната поддръжка. Намерението бешe, в случай че съберат нужния брой гласове, да предложат Асен Василев за министър председател и да се опитат да създадат държавно управление. Но болшинството в Народното събрание - ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " отхвърлиха опцията тази стратегия да се разисква в пленарна зала.

" Това е на ниска цена ПР-трик на мандатодържателя Нинова, с цел да покаже своята угриженост към решенията, които предстоят да се вземат в тази страна. Нямате време, господа! Нито ще има кабинет, нито тази законодатлена стратегия ще се осъществя! ", сподели Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили.

" Да поставяте в дневния ред на Народното събрание тематики, които са за партийните конгреси, както ги виждаме от последните дни и се преглеждат на партийни конгреси там, където им е мястото? Извинявайте, само че не мога да ви схвана и вас. Но болшевиците от дясно, от ляво и техните внучета, очевидно няма да ползват други демократични способи, не са им познати демократичните принадлежности. ", съобщи Мустафа Карадайъ - ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.

От " Продължаваме промяната " не са изненадени от държанието на досегашния си сътрудник Има Такъв Народ, които за малко дадоха вяра, че третият мандат може и да е сполучлив

" Виждаме, че " ИТН " повече от месец и половина координирано гласоподава дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", тъй че това не ни изненада. ", разяснява Петър Куленски от ПГ на " Продължаваме промяната ".

Според Христо Иванов проваленият трети мандат е резултат от партиен нарцисизъм, дребнаво отношение към политиката в България, тежка безотговоронст на фона на огромните предизвикателстава към нас.

" Аз не виждам задоволително уплашени хора в българския политически живот. Виждам хора, които считат, че могат да се занимават със личните си страсти, със личните си комплекси, с някакви тежки дребнотемия, само че не виждам задоволително стреснати хора от това какво се случва със света към нас и с България и това ме прави доста угрижен. ", посочи Христо Иванов, ръководител на ПГ на " Демократична България ".

От " ИТН " подсетиха, че след изтеклия запис от съвещанието на " Демократична България " тяхната позиция е ясна.

" Те напряко са се разбирали да няма министри. Имат наглостта да кажат какъв да е началник на парламентарната ни група, какъв да е министър председател - те напряко са се разбирали на открито, това не са договаряния! Когато двама от четирима са се наговорили, не са договаряния. Това че те са лицемери и приказват едно пред вас и там като не знаят, че са включени камерите, са такива каквито са, аз какво общо имам с това? Да си носят следствията! ", сподели Тошко Йорданов - ръководител на ПГ на Има Такъв Народ.

Костадин Костадинов с подигравка отвърна Георги Свиленски, че са патерица освен на ГЕРБ, само че и на Българска социалистическа партия.

" Защото няма ден, в който те да не ни наливат по няколко хиляди гласа от техните в нашата сметка... Живи и здрави да са, мисля да взема една фотография на Корнеиля Нинова и да си я сложим в офиса и всеки ден да ѝ палим свещи. Дано в действителност да има дълголетно политическо здраве! Колкото по-дълго работи и живее, толкоз по-добре за " Възраждане ". ", сподели Костадин Костадинов - ръководител на ПГ на " Възраждане ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР