Няма да има нов бум на строителството, каквито неверни твърдения

...
Няма да има нов бум на строителството, каквито неверни твърдения
Коментари Харесай

Кметът на Банско Георги Икономов: Лъжат за нов бум на строителството

" Няма да има нов взрив на строителството, каквито погрешни изказвания се тиражират ", сподели кметът на Банско Георги Икономов на изключителна конференция.

Той посочи, че през 2012 година община Банско стартира процедура по правене на Общ организационен проект на общината. В процеса на изследване и правене на проекта, се открило, че сред 2004 и 2010 година отвън регулационните граници на града са урбанизирани и застроени огромни територии от 8 местности. Предвижда се изработването на Подробен организационен проект - План за регулация и застрояване, с който да се урегулират застроените с самостоятелни ПУП-ове територии и да се построи нужната техническа инфраструктура и транспортни връзки сред тях и остарелия град.

Общият организационен проект минава нужните съгласувания, като е направена и призната Екологична оценка и влиза в действие на 28 декември 2016 година

През 2014 година се разпорежда изработването на ПУП-ПРЗ за Селищни формирания на Банско. С плана в землището на града се обгръща обща повърхност от 1894 дка. Към днешна дата 55,6% от площите са застроени със жилищни здания и здания за публично обслужващи действия. Около 34% са аграрни територии.

Проектът за ПУП–ПРЗ планува урегулиране на цялата територия, което обгръща главно застроени земи, за обезпечаване на транспортна и техническа инфраструктура за обслужването им. Разработката не обгръща територии отвън плануваните в ОУПО, не визира територии на Национален парк " Пирин ", планува буферни зони по границите с Парка и не е директно обвързвана с капиталови планове за бъдещи спортни уреди.

Около 20% от незастроената територия е планувана за създаване на озеленяване, паркове, градини, превоз и връзки.

Предвижда се урбанизиране на земеделските територии, които са ситуирани сред към този момент застроени земи, като новите територии, отредени за жилищно застрояване и публично обслужване са 382 дка от общо 1894 дка обхванати от създаването. Градоустройствените индикатори на новообразуваните УПИ са понижени с към 2 пъти от тези на към този момент застроените парцели, като плътността на застрояване е 30%, кинт 0,9, мин. озеленяване 50% и оптималната височина 10 м (3 етажа), наложително е обезпечаването на паркоместа за посетителите в рамките на парцела.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР