Няма да допуснем преписване на тазгодишните изпити по външно оценяване

...
Няма да допуснем преписване на тазгодишните изпити по външно оценяване
Коментари Харесай

Михайлова: Няма да допуснем преписване на тазгодишните матури

Няма да допуснем преписване на тазгодишните изпити по външно оценяване в 4 и 7 клас и на матурите в 12 клас. Това съобщи зам.-министърът на образованието Таня Михайлова след конференция във ведомството, на която бяха показани 11 национални научни стратегии в осъществяване на Националната тактика за развиване на научните проучвания в Република България 2017-2030, съобщи БГНЕС.
„ Мерките за сигурност целят точно това - да не изтича информация къде се намират избрани квестори, както и какви са отговорите. Миналата година изпитът беше разграничен на три модула. Запазваме тази процедура и през тази година. Анализът от 2017 година сподели, че системата е сработила, тъй като имаше единствено една анулирана работа”, разяснява Михайлова.
Тя добави, че е извънредно значимо квесторите да си правят професионално работата, а учениците да имат героизъм и чест. Михайлова акцентира, че провеждането на почтен изпит е развой и той не би трябвало да бъде на финала в 12 клас, а да стартира от 1 клас.
„ Традиционно считам, че този проблем стои в годините всяка година, тъй като концепцията, изключително на Държавния зрелостен изпит е в действителност да бъде честният изпит, с цел да може всеки възпитаник да покаже, това което е научил тъй като с финалния изпит дипломата за приблизително обучение значи, че си подготвен да поемеш своя път в живота”, добави зам.-министърът.
Михайлова съобщи, че от през днешния ден към този момент текат външните оценения за четвърти клас. Тя посочи, че такова се е провело в 1791 учебни заведения като началото му е обещано с изпит по български и литература. Следващия изпит е по математиката, а по-късно подобен ще има и по „ Човек и общество “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР