Някой твърдеше, че политиката е занимание за намръщени загубеняци, които

...
Някой твърдеше, че политиката е занимание за намръщени загубеняци, които
Коментари Харесай

Политическият театър - мускули и щипка смях

Някой твърдеше, че политиката е занятие за намръщени загубеняци, които доста желаят да са значими, само че не знаят по какъв начин да завоюват пари, с цел да си го разрешат. И по тази причина влизат във властта. Напоследък обаче драмата не е на мода в политическия спектакъл, тъй като народът желае да се радостни, даже когато гледа парламентарния надзор или лайфа от сесията на локалния общински съвет. За да отговорят на търсенето, партиите все по-често се сближават с шоубизнеса, изкуството и спорта и взаимстват от там герои, с цел да задържат вниманието на публиката.

Шоумените по света от дълго време щурмуват политическата сцена и постоянно съумяват. В момента няколко огромни народи се ръководят от хора, чийто максимален гений е умеенето да веселят публиката. Най-добрият политик измежду актьорите несъмнено е президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Бизнесменът, който е виртуоз на възкръсването след банкрутите, нашумя най-вече с предаването си „ Стажантът “. До него се подрежда новият държавен глава на Украйна Владимир Зеленский, прочут от екрана комедиант. В Италия пък към този момент има дълга традиция - от Берлускони до смешния лидер на придвижването „ Пет звезди “ Бепе Грило.

У нас не от през вчерашния ден се вършат опити тази мода да се придвижи. Поредният опит е в ход - превръщането на „ Шоуто на Слави “ в политическа конструкция. Гологлавият водещ обаче се забави със старта на плана си и отвори място за доста други щури претенденти в акцията за идните локални избори.

На артистите наподобява им писна да са наемни служащи и рекламни лица на непознати акции, които да поддържат с лицата и труда си, и сами нахлуха в листите.

Единият от хамалите в бившето шоу „ Каналето “ - Тончо Токмакчиев, пък се впуска в борбата за столицата с девиза „ Дoбри дeлa зa Coфия “. За разлика от циркаджийския метод на абонирания за политическите акции Димитър Маринов, прочут като Митьо Пищова, Тончо извади напълно сериозна платформа. Щe зaлoжa нa дoбритe нрaви и нa взaимнoтo увaжeниe cрeд cъвeтницитe. Рeшeниятa трябвa дa ce взимaт нe зaрaди пaртийни интeрecи, a зaрaди интeрecитe нa грaждaнитe нa Coфия. Цeлтa ми e дa бъдa oчитe и ушитe нa грaждaнитe в oбщинaтa “, зaяви Тoкмaкчиeв, който ще бъде кандидат-кмет на Партията на зелените.

Неговите цели са София да стане град без пластмаса, парите за поправки и инфраструктура да се насочат към кварталите, да се възвърне Витоша и да се трансформира в един същински град на изкуството.

Друг другоземен претендент желае да превземе морската столица. Шефът на Ретро музея - Цветан Атанасов, се кандидатира за кмет на Варна от партия " Български социалдемократи ".

За лице на своята акция Атанасов показа восъчната фигура на съветския президент Владимир Путин и съобщи, че харесва неговата политика и това е отпратка към изгубените в последните години съветски туристи. " Аз съм от Варна и в никакъв случай не съм си мислил да я напущам, тъй че влизам в тази предизборна борба с ясното предпочитание, че искам Варна да бъде още по-привлекателен и прекрасен град за живеене ", съобщи Атанасов.

Шоуто ще продължи и в Благоевград, където последният другоземен кандидат е треньорът по бойни изкуства Илия Илиев.

Ето по какъв начин вестник " Струма " разказва предизборната обстановка там: " Боксьорът се изправя против индивида с огромните ръце зад кормилото - интернационалния водач Александър Стамболийски, топадвоката Албина Анева, съдружника на Тони Джамбаза в " Плаза " Румен Томов, носителя на купата " някогашен " Валери Смиленов /бивш регионален шеф, някогашен учебен шеф, някогашен зам.-кмет на Благоевград и т.н./ и войводата от " Топливо “ Иван Ризов.

На този декор пловдивската политическа сцена е много скучна. На мода тук към момента е драмата, въпреки дебатите в локалния Общински съвет постоянно да наподобяват на скечове от нискоразредни комедии. Единствените по-цветни имена в листите към този момент са нашумелият с рубриката „ Густо ми е, Велков “ тв публицист Илиян Велков и оперният артист Ивайло Михайлов. Щипката смях в политическия спектакъл може и да не стига, само че пък в някои региони борбата умерено може да се реши на татамито. Кандидатът за кмет на " Тракия " от ГЕРБ Костадин Димитров все по този начин е в отлична форма и макар многото си задължения не пропуща тренировките в залата по таекуон-до. От през вчерашния ден в играта е и сенсей Георги Попов, който се появи в екипа на " Воля ". Националният играч по самбо и ММА войник Иван Запрянов от ЗС „ Ал. Стамболийски “ пък ще се бори за кмет на регион „ Западен “.

До крайния период за регистрация за изборите остават още няколко дни, в които е допустимо да забележим и още някоя цветна персона, която в случай че не завоюва, най-малко ще оправи предизборното въодушевление на пловдивчани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР