Някой от учениците видимо не проявиха сериозен интерес към открития

...
Някой от учениците видимо не проявиха сериозен интерес към открития
Коментари Харесай

Окръжен съдия представи магистратските професии пред ученици в Русе

Някой от учениците очевидно не демонстрираха " сериозен интерес " към открития урок

Съдия Николинка Чокоева от Окръжен съд – Русе показа специалността на съдията, прокурора и юриста в открит урок пред Х, ХІ и ХІІ клас от СУ „ Йордан Йовков “ Русе. Тази образователна година двете институции са сътрудници по Образователната стратегия на Висш съдебен съвет и МОН „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ”.

За да се потопят в тематиката, арбитър Чокоева избра трима възпитаници, които облякоха съдийска, прокурорска и адвокатска роба и по този метод усетиха тежестта и отговорността на специалностите. Лекторът изясни, че съдията би трябвало да правораздава без значение и независимо, да бъде обективен и дейностите му да са транспарантни. Учениците имаха опцията да видят и две действителни каузи (гражданско и наказателно), прегледани в Окръжен съд – Русе, откакто авансово им бяха в детайли разяснени тези проблеми. Изненада провокира у гимназистите материалното доказателство по наказателното дело, което е било конфискувано от един от обвинените – книга на британски език за метода на развъждане на марихуана в домашни условия.

Срещата продължи много след плануваното време, което беше явен знак за интереса на младежите към тематиката. След като получиха изчерпателни отговори на всичките си въпроси, те си потеглиха и с правно-образователни брошури, Конституция на Р България и удостоверения за присъединяване им в Образователната стратегия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР