Някой иска да си делне държавата по един много екзотичен

...
Някой иска да си делне държавата по един много екзотичен
Коментари Харесай

Пеевски срещу Кирил Петков: Някой иска да си делне държавата

Някой желае да си делне страната по един доста другоземен метод. Видяхме, че сътрудниците обичат да се будат в регулаторите. За мен е неуместно в някакъв меморандум да има предпочитание за делба на правосъдната власт. Това съобщи шефът на групата на Движение за права и свободи Делян Пеевски в коридорите на Народното събрание.
Антикорупционни организации, правосъдна власт. Това е нечувано за мен. Водихме тези диалози с сътрудниците и мислех че те се майтапят, че в действителност ще изискат да си делнат правосъдната власт, да си делнат.
Няма нищо за хората, има единствено делкане на служби, делкане на прокуратура, делкане на съд.
Няма да подкрепим това делкане според конституцията.Ние в делкане няма да участваме, сподели Пеевски.
Само преди ден някогашният министър председател Кирил Петков разгласи, че е направен меморандум за ръководство на сглобката.
ПП-ДБ оферират на ГЕРБ-СДС равно систематизиране на броя претенденти, избирани за членове на съответния орган. Изрично се прецизира, че в случай че някоя от двете групи желае да предложи претендент от друга парламентарно показана партия, този претендент се регистрира като номинация на съответната група, която прави предлагането, и не се стига до смяна на съотношението сред тях.
Документът разказва в детайли задачите на промените в редица области като правосъдната власт, неотложно избиране на членовете на Комисията за попречване на корупцията, службите за сигурност, ограничения за повишение на доверието в изборния развой, продължение на промените в електронното ръководство.
В специфична глава от меморандума ПП-ДБ предлага и приемането на спомагателни ограничения по отношение на разкритията за непозволени зависимости в правосъдната система, които да разрешат пълноценно действие на Временната комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов, в това число законодателни промени въвеждащи опция за лимитирано откриване на съответстващи детайли на следствена загадка при надделяващ публичен интерес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР