Няколко законопректа, свързани с борбата срещу неравенството и бедността ще

...
Няколко законопректа, свързани с борбата срещу неравенството и бедността ще
Коментари Харесай

БСП внася законопроекти срещу неравенствата и бедността

Няколко законопректа, свързани с битката против неравенството и бедността ще внесе в Народното събрание групата на " Коалиция за България ". Време е за сериозен диалог за цели. За нас това са политиките против демографската злополука, за повишение на приходите и против неравенствата. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание. От левицата няколко пъти имаха оферти, свързани с преизчисляване на пенсиите, стимулиране на младите фамилии и понижаване на Данък добавена стойност върху хляба и медикаментите. Проектите им бяха отхвърлени или въобще не стигат до разглеждане в комисии. Сега социалистите още веднъж показват концепциите си и се надяват да срещнат повече схващане и предпочитание за взаимна работа от депутатите от другите групи.
Нинова акцентира, че е доста евентуално да я обвинят в популизъм. Вчера чух от някогашен член на Българска комунистическа партия - Бойко Борисов, че социалистите доста обичат да харчат непознати пари. Да му кажа, че и тези пари, които харчи през прозореца на джипа си, не са негови. Те са непознати, тъй като са на целия български народ, разяснява водачът на левицата.
Да оставим лакърдиите на премиера и да седнем с същински причини да намерим решението на проблемите с неравенствата, бедността и демографията, прикани още един път Нинова.
Тази седмица ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ започваме внасяне на няколко законопроекта. Не за пръв път, може би за трети бихме желали с тях да решим част от проблемите по тематиките беднотия и неравенства. Последната половин година няколко пъти се усилват цените на ток, парно, вода, инфлацията пораства, а близо 2 млн. души живеят под прага на бедността, изясни ръководителят на Българска социалистическа партия.
Първо, внасяме за следващ път предложение за понижаване на Данък добавена стойност на мляко, месо, брашно и артикули от брашно на 5%. Данъчни облекчения за млади фамилии с деца, които са работили последните години, внасяли са си осигуровките. Отново внасяме искане за преизчисляване на всички пенсии, сподели още Нинова.
Лидерът на левицата акцентира, че това е европейска процедура на политиците, които са загрижени за най-важното - виталния стандарт на своите сънародници. Призоваваме другите политически партии в Народното събрание към рационален диалог с причини за същинска политика по най-болезнената тематика в България – беднотия, неравенства и демографска злополука. Нека оставим вицовете и лакърдиите на премиера и като рационални хора да седнем и с същински причини да намерим решението на тези проблеми “, съобщи още Нинова и уточни, че от другите политически сили ще получат импортираните от Българска социалистическа партия законопроекти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР