Няколко ВУЗ-а у нас вече откриха новата учебна година. С

...
Няколко ВУЗ-а у нас вече откриха новата учебна година. С
Коментари Харесай

И част от университетите откриха учебната година

Няколко ВУЗ-а у нас към този момент откриха новата образователна година.

С празненство в зала „ Максима “ беше открита юбилейната стотна образователна година на Университета за национално и международно стопанство. По мотив юбилея, ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров и министърът на превоза Росен Желязков валидираха юбилейна пощенска марка „ 100 години УНСС “, съобщи БНР.

„ Днес УНСС, най-старото и най-голямото висше икономическо учебно заведение в Югоизточна Европа, е водач в българското висше обучение и просвета, неделима част от европейското просветително и изследователско пространство и желано място за младежите, които желаят да получат съвременно обучение “, сподели проф. Димитров.

„ Няма по прелестен празник от 100-годишнината. 100-годишнината е мотив за равносметка, мотив за горделивост, мотив за оптимизъм. УНСС е първото висше образователно икономическо заведение, което гордо през превратностите на историческите метаморфози е било постоянно флагман на икономическата мисъл в България, на практиката и теорията на стопанската система в едни и в други времена “, съобщи от своя страна министър Желязков.

В Стара Загора министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва на откриването на академичната образователна година в Тракийския университет.

Заместник-министърът Карина Ангелиева ще открие образователната година в Аграрния университет в Пловдив, а във Висшето транспортно учебно заведение в София академичната образователна година ще открие заместник-министър Петър Николов.

Шуменският университет „ Епископ Константин Преславски “ през днешния ден също открива новата си академична година. На церемонията ще участват единствено първокурсниците, а останалите студенти ще могат да я следят онлайн.

Тържеството ще стартира от 11 часа, на което са поканени всички новоприети студенти, които през тази година са малко над 1300. На него ще бъде дадена и обичайна премия на ректора на шуменския университет, съобщи заместник-ректорът доцент Росица Давидова.

„ За научните си достижения тази година премията ще получат 2 студентки от нашия университет. Това са Борислава Павлова от компетентност „ Биология “ и Екатерина Константинова, която е от компетентност „ Компютърни технологии за автоматизация на производството “.

След церемонията първокурсниците ще имат срещи по факултети и единствено за тях е планувано присъствено образование в шуменското висше учебно заведение. Студентите от горните курсове ще работят в особено основана електронна платформа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР