Няколко високопоставени европейски политици подкрепиха премиера на Люксембург Ксавие Бетел,

...
Няколко високопоставени европейски политици подкрепиха премиера на Люксембург Ксавие Бетел,
Коментари Харесай

Премиерът на Люксембург заяви на арабските лидери, че може да бъде осъден на смърт в държавите им

Няколко високопоставени европейски политици поддържаха премиера на Люксембург Ксавие Бетел, откакто той споделил на арабските водачи на срещата Европейски Съюз – Арабска лига, че е гей и може да бъде наказан на гибел в някои от техните страни. Думите му довели до „ гробна тишина “ от страна на част от присъстващите на форума, оповестява Агенция Франс Прес.
Бетел декларирал на арабските представители на двудневната среща в египетския курорт Шарм ел-Шейх, че „ има брак с мъж “ и е заплашен от смъртно наказване в доста от техните страни, съгласно немски публицист, съобщи БГНЕС.
В отговор на новината, министър председателят написа в Туитър: „ Да мълча не беше вид за мен “.
Дясноцентристкият политик Ксавие Бетел стана първият водач на страна от Европейски Съюз, който подписа през 2015 година еднополов брак с колегата си, белгийския проектант Готие Дестени.
„ Мъж на достойнството. Благодаря ти, Ксавие Бетел “, отговори в Туитър немския министър по европейските въпроси Михаел Рот.
„ Уважение към Ксавие Бетел за смелостта му да приказва намерено за правата на гейовете на срещата Европейски Съюз – Арабска лига “, написа също в Туитър датския финансов министър Кристиан Йенсен.
В няколко страни от Близкия изток към момента има смъртно наказване за хомосексуалност, в това число Саудитска Арабия и ОАЕ.
На срещата в Шарм ел-Шейх участваха 40 водачи от Европейски Съюз и Арабската лига. В края й, домакинът й египетският президент Абдел Фатах ал-Сиси акцентира общите ползи в региона на сигурността и стопанската система, само че пропусна рецензиите на Европа по въпроса за човешките права в неговата страна.
„ Няма да ни учите на нашата човечност, нашите полезности, нашия морал “, съобщи ал-Сиси по време на заключителната конференция. „ Уважавайте нашата човечност и морал, както ние почитаме вашия “, бяха думите на египетския президент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР