Няколко ракети са ударили град Одеса, съобщи говорителят на местната

...
Няколко ракети са ударили град Одеса, съобщи говорителят на местната
Коментари Харесай

Руски ракетен обстрел на Одеса и на селища в пограничния район Суми



Няколко ракети са блъснали град Одеса, заяви представителят на локалната администрация Сергги Братчук, представен от Ройтерс. Братчук не можа да даде повече информация къде тъкмо са паднали ракетите и какви са провалите. По-рано четири ракети са поразили цели в региона към историческия град, отбелязва организацията.

Две съветски ракети са паднали в селища в пограничния регион Суми, оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс. Пострадал е граничар.

Руските сили се изтеглиха от Суми при започване на април, напомня организацията.

Битката за втория по величина град в Украйна - Харков е в решителна фаза, твърди американският Институт за проучване на войната. Продължават и дипломатическите старания за изтегляне на останалите цивилни и военни от Мариупол.

Град Харков е под непрекъснат обстрел през последното денонощие. Областният шеф Олег Синехубов заяви, че ракета е паднала на покрива на националния музей в града, потърпевш е организатор на музея.

В същото време украинската войска продължава контра-офанзивата си в региона, като е съумяла да си върне контрола над пет села в покрайнините на Харков. Според американския институт за проучване на войната украинците може скоро да отстранен опасността на съветската артилерия към Харков.

Руското командване заяви, че на изток силите на Москва са постигнали дребен, само че скъп прогрес към източния град Северодонецк.

Продължават напъните за евакуация на цивилни и военни от Мариупол и завода " Азовстал ". Вчера от региона на комбината бяха изведени 50 души, в това число 11 деца, сподели президентът Володимир Зеленски:

„ Нашият екип провежда спасяването на повече от 40 цивилни дами и деца. Надяваме се скоро те да дойдат на безвредно място след два месеца на обстрел, прекарани непрекъснато подземен. Също по този начин работим по дипломатически разновидности да спасим нашите военнослужещи, които към момента остават в „ Азовстал “. Участват авторитетни медиатори, авторитетни страни “.

По-рано украинският президент съобщи, че към момента е подготвен да договаря с Русия, само че че за тази цел Москва би трябвало изтегли войските си от Украйна.

А комисарят по човешките права към Съвета на Европа Дуня Миятович съобщи, че е шокирана доколко съветската войска е нарушила човешките права и филантропичните закони в Украйна. След посещаване в Киев Миятович акцентира, че е неотложно да се потърси правдивост за жертвите на войната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР