Няколко протестиращи са задържани при опит да пробият полицейските кордони

...
Няколко протестиращи са задържани при опит да пробият полицейските кордони
Коментари Харесай

Във Ватикана е страшно: Кръв, бой и арести заради Ердоган

Няколко протестиращи са арестувани при опит да пробият полицейските кордони наоколо до Ватикана, където е на посещаване турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Цялата територия към Ватикана и площад Свети Петър е отцепена от основание за сигурност. Въпреки това съперниците на политиката на Анкара, на първо място кюрди, се събраха близо до замъка " Сант Анджело “. Те носеха плакати, осъждащи политиката на Ердоган. Протестиращите назовават турския водач " палач “.

Посещението на турския президент, в хода на което той се срещна с папа Франциск, а също по този начин ще организира договаряния с италианския министър председател Паоло Джентилони и президента Серджо Матарела, е придружено с митинги от страна на редица политици.

Представителите на партията " Свободни и равни “, която се оглавява от ръководителя на Сената Пиетро Грасо, и Съюзът на публицистите осъдиха Ердоган за отхвърли му да даде конференция.

Според тях турският президент е взел това решение, с цел да не дава отговор на неуместните въпроси за нарушаването на човешките права в неговата татковина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР