Няколко промени бяха направени в програмата на Националната баскетболна лига,

...
Няколко промени бяха направени в програмата на Националната баскетболна лига,
Коментари Харесай

Още промени в програмата на НБЛ

Няколко промени бяха направени в програмата на Националната баскетболна лига, оповестиха от Българската федерация по баскетбол. 

След двустранно съглашение срещата сред Рилски състезател и Ямбол от 8-ия кръг ще се изиграе на 14 декември вместо на 3 декември, както бе в началото планувано. Двубоят резервира началния си час – 19:00. 

Още една смяна настъпи в програмата на водача във краткотрайното класиране Рилски състезател. Мачът против Шумен в Самоков от 10 декември ще се изиграе на 11 декември. На идващия ден шуменци ще гостуват на Левски в зала " Триадица " в София. Този дуел по стратегия бе плануван за 17 декември. 

Отборът на Левски пък ще играе всичките си семейства до края на календарната 2022 година в зала " Триадица " в София. Както бе оповестено, 8-ият кръг в НБЛ ще премине под надслова " #Аз поддържам Спешъл Олимпикс България ". Всички тимове в елитното баскетболно състезание на България ще излязат със специфичния знак на самодейността. 

В интервала 26 ноември - 5 декември 2022 година, Спешъл Олимпикс България още веднъж провежда промоционална акция в поддръжка на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс. 

" Нашата обща цел e да разтеглим достъпа до спорт за нашите сънародници с интелектуални усложнения и да променим живота им посредством баскетбола ", оповестиха от организацията. Баскетболната седмица е в партньорство на ФИБА Европа и Спешъл Олимпикс Европа от 2004 година. От тогава броят на баскетболистите в Спешъл Олимпикс е нараснал от 13 000 до близо 60 000 в Европа. 

На 2 декември 2005-а Българската федерация по баскетбол беше измежду първите български спортни организации, които се причислиха към Декларацията за достъпа до спорт, посредством която изрази своята воля да бъде естествената среда, която поддържа спортистите с интелектуални усложнения да упражняват целогодишно, да изявяват своите достижения и да споделят своите способности и основават другарства в локалните общности. В резултат от партньорството на двете организации баскетболният тим на Спешъл Олимпикс България завоюва сребърни медали в шампионата по баскетбол от Европейските юношески игри за хора с интелектуални усложнения Варшава’2010 и се показа с първи тим по 3 на 3 баскетбол по време на Европейското състезание в Швейцария през 2019а. През 2022-а, обединеният тим 3 на 3 още веднъж взе участие на ФИБА Оупън в Швейцария и завоюва златни медали на първия европейски шампионат по баскетбол за младежи с интелектуални усложнения, който се организира през октомври в Италия. За поредна година федерацията и Национална баскетболна лига разпространиха до клубовете членове покана за присъединяване в акцията и апел за поддръжка на Декларацията за достъп до спорт. Посланик на акцията е капитанът на мъжкия народен тим по баскетбол на България и Рилски състезател Чавдар Костов.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР