Няколко пъти имахме повиквания за новородени с COVID-19 през последния

...
Няколко пъти имахме повиквания за новородени с COVID-19 през последния
Коментари Харесай

Спешна помощ в София с повиквания и за новородени с коронавирус |

Няколко пъти имахме повиквания за новородени с COVID-19 през последния месец. Бебетата бяха с дихателна непълнота, едно от тях беше на 4-5 дни, сподели по bTV представителят на Центъра за незабавна помощ в столицата Катя Сунгарска.

По думите ѝ през последното денонощие има скок на случаите. През вчерашния ден незабавните медици са имали 50 повиквания за 12 часа, а през нощта са били над 40, уточни тя.

Сунгарска означи, че има подмладяване при заболелите, които се нуждаят от незабавна помощ, 20-30 година е възрастовата група, която при предходни талази не е била наранена.

Тя изрази вяра, че проектът за справяне с пандемията на здравното министерство ще се извършва и няма да има проблем с настаняването в болница. По думите ѝ онлайн системата за свободни кревати в столицата действа още от предходната вълна и връзката със незабавните екипи е безпроблемна.

По мотив имунизационното покритие в Спешната помощ Катя Сунгарска уточни, че огромна част от сътрудниците ѝ са имунизирани, има и доста преболедували.

Имаме задоволително защитни средства, само че се надявам да преминем по-леко през тази вълна и разгадавам на отговорността на хората, сподели в умозаключение представителят на Спешна помощ в София.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР