Няколко населени места в Софийска област избраха кмет на първия

...
Няколко населени места в Софийска област избраха кмет на първия
Коментари Харесай

Софийска област: Челопеч, Костинброд и Ботевград с кмет от първи тур

Няколко обитаеми места в Софийска област избраха кмет на първия тур на локалните избори в неделя. Там, където двамата водещи претенденти не са събрали повече от 50% от гласовете на съгражданите си, ще би трябвало да се явят на балотаж на 5 ноември, предава кореспондент на БГНЕС.


В една от най-богатите общини в България – село Челопеч, където ЦИК мери и най-висока изборна интензивност към 16.00 часа в неделя, актуалният кмет Алекси Кесяков, подсилен от ГЕРБ, остава за нов мандат. Той събра 64.80%.

В Костинброд претендентът на ГЕРБ Трайко Младенов получава 53.27% поддръжка при обработени 96.88% СИК протоколи в OИК. Втори е Николай Йотов от Българска социалистическа партия с 14.94%, а трети Юлиан Ангелов, претендент на Вътрешна македонска революционна организация, с 11.79% поддръжка.

В Антон самостоятелният претендент Андрей Симов е определен за кмет при 100 % обработени протоколи. Симов печели изборите с поддръжка от 84,92% или 563 от имащите право на глас.

Община Мирково също има кмет от първия тур. Това е Цветанка Йотина от КОД. Тя печели 67.21% или поддръжка от 779 гласа.

В Чавдар самостоятелният Григор Даулов е избран отново за кмет с 65,69% от гласовете

В Ботевград градоначалник е Иван Гавалюгов, МИР. При обработени 100 % от протоколите на Секционните изборни комисии в ОИК, Гавалюгов получава поддръжка от 55.97%.

В Елин Пелин издигнатият от локалната коалиция " България на районите " (ВМРО-БНД и ИТН) нов, трети, мандат печели Ивайло Симеонов. Той получава 57,34% от гласовете.

В Годеч също имат кмет от първия тур и това е Радослав Асенов от ГЕРБ. Той получи 50.69% поддръжка.

В Копривщица ще има втори тур на 5 ноември. На него ще се явяват претендентът на ГЕРБ Бойка Дюлгярова и на " Българска социалистическа партия за България " – Мария Тороманова. Те са получили надлежно 40,23% и 26,26% поддръжка. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР