Няколко месеца след като навърши 80 години, легендарният актьор Дъстин

...
Няколко месеца след като навърши 80 години, легендарният актьор Дъстин
Коментари Харесай

Дъстин Хофман – Малък голям скандал

Няколко месеца откакто навърши 80 години, именитият артист Дъстин Хофман стана следващото име, засмукано от водовъртежа на невижданата секс рецесия в Холивуд. Половин дузина дами упрекнаха Хофман в полов тормоз и хвърлиха сянка върху извънредно дългата му и сполучлива кариера. Кариера, която той се надява да продължи, само че това към този момент не е толкоз несъмнено.

Първите проблеми на Хофман със свидетелства на представителки на нежния пол в действителност стартират доста преди актуалната полова нервност, отприщена от разкритията за бруталните полови похищения на мегапродуцента Харви Уайнстийн. Още през 1979-а в изявление за списание “Тайм ”, Мерил Стрийп споделя по какъв начин Хофман е опипвал нейните гърди по време на прослушване за пиеса, само че след това актрисата се отметва от обявата в изданието и декларира, че Хофман се е извинил.

Преди седмици обаче предишното още веднъж се завърна, с цел да захапе Дъстин Хофман по задника и да пробие необятни дупки в репутацията му на екранна и театрална икона. Писателката Ана Греъм Хънтър описа по какъв начин Хофман я е обарвал и е приказвал мръснишки за секс пред нея, до момента в който тя е била малолетна стажантка на снимачната площадка на тв кино лентата “Смъртта на комерсиалния пасажер ” в средата на 80-те години на предишния век. Тогава Ана е била на 17, а той – на 47. Малко по-късно тв продуцентката Уенди Рис също упрекна Хофман в полов тормоз. Същото стори и актрисата Катрин Росетер. А единствено преди броени дни нови три свидетелства дефинитивно трансфораха Хофман в център на акцията против половия тормоз в Холивуд. Новите обвинявания включват история на съученичка на щерка му, която твърди, че Хофман е желал да я вкара в леглото и се е посочил гол пред нея, до момента в който тя е била на 16 години.

Кариерата на Хофман е в заплаха, а артистичното му завещание безспорно ще пострада. Той е един от най-забележителните и разпознаваеми американски артисти за последните 50 години. Хофман играе и режисира, работи в киното, малкия екран и театъра. Той има славата на актьор-хамелеон, който се превъплъщава безупречно в облиците на анти-герои и мъже с психически проблеми. През 1980-а той печели “Оскар ” за ролята си в “Крамър против Крамър ”, а девет години по-късно повтаря с играта си в “Рейнман ”.

Първите проблясъци на Дъстин идват още през бурния интервал на 60-те. Той се популяризира с осъществяването си в пиесата Еh, а пред 1967-а става международна звезда с “Абсолвентът ”, където влиза в иконичната роля на юноша, съблазнен от по-възраста на дама. Други огромни филми с Дъстин Хофман са “Среднощен каубой ”, “Сламени кучета ”, “Папилон ”, “Лени ”, “Маратонецът ”, “Цялото президентско войнство ”, “Тутси ”, “Хук ”, “Да разлаем кучетата ” и “Малък огромен човек ”.

Освен две награди “Оскар ” той има още пет номинаци, шест стауетки “Златен глобус ” от общо 13 номинации, две награди “Еми ”, “БАФТА ” и още цялостен кашон почетни оценки. Няма влиятелен приз, даван за актьорски достижения, който да не се е озовавал в ръцете на Дъстин Хофман.

Искал е да стане пианист


Дъстин Хофман е един от най-успешните артисти в света, само че като млад той е имал други хрумвания за професионалното си развиване. Още от дребен Хофман е разпален по класическата музика и пианото и копнее да изнася концерти пред аудитория. Той учи класическо пиано и редом върви на актьорски курсове, като в един миг се преориентира към второто занятие. “Просто не бях изключително добър на пианото. Нямах гений за музикант, а също така прихванах “актьорската тресчица ”, споделя Дъстин Хофман.

За него


Дъстин ме шокира с държанието си


В началото на 90-те имах работна среща с Дъстин Хофман. Трябваше да обсъдим една моя пиеса. Той не беше доста заинтересуван от работата ми и един от първите въпроси, които ми зададе, беше дали съм правила секс с мъж над 40-годишна възраст. Каза ми, че това било цяло ново премеждие. Шокира ме с държанието си. После ми заяви, че не е в действителност заинтритуван от моята пиеса. Разказах всичко на моята агентка и тя ми сподели, че е чувала такива клюки за него неведнъж.

Уенди Рис, продуцентка и спеценаристка


Един от най-великите артисти на нашето време


Дъстин е един от най-великите артисти на нашето време. Израснал съм с “Абсолвентът ”, “Малък огромен човек ”, “Среднощен каубой ”, “Сламени кучета ”, “Папилон ”, “Лени ”, “Маратонецът ”, “Цялото президентско войнство ”, “Тутси ”, “Крамър против Крамър ”… Това са измежду най-хубавите американски филми и измежду главните фактори за триумфа им е играта на Дъстин Хофман. Той просто те вкарва в историята и не ти дава време за разпръскване. Притежава магнетичност и извънреден гений за фрапантни и контрастни превъплъщения. За мен беше чисто благополучие да работя с него по “Рейнман ” и няма подозрение, че той получи изцяло подобаващ “Оскар ” за ролята си.

Том Круз, артист


Държа се непоносимо с мен


През 80-те аз бях стажантка на снимачната площадка на “Смъртта на комерсиалния пасажер ” и работех за Дъстин Хофман, който беше звездата на продукцията. Аз бях срамежлива и девствена на 17 години. Той още първоначално стартира да се държи вулгарно и непоносимо с мен. Флиртуваше намерено, говореше ми мръсотии, хващаше ме за задника. От него чух неща, които не съм си представяла, че мога да чуя. Той беше един стар безсрамник. Много пъти съм се прибирала разплакана след работни срещи с него.


Ана Греъм Хентър, писателка
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР