Няколко косатки в Русия ще бъдат обявени за достъпни за

...
Няколко косатки в Русия ще бъдат обявени за достъпни за
Коментари Харесай

В Русия откриват ловен сезон за косатки

Няколко косатки в Русия ще бъдат оповестени за налични за риболовците от северната част на страната, което докара до всеобщи митинги на природозащитници от целия свят. По време на публично слушане във Владивосток представители на Министерството на селското стопанство предложили да бъдат уловени 13 косатки.

Тези величествени жители на морето са под опасност от заличаване, защото в моретата на Русия са останали не повече от 600 броя косатки, съгласно данни на локални експерти. Според документите за позволение за улова на тринадесетте обречени косатки, концепцията не е да бъдат унищожени морските жители, а да се запазят традициите на северните нации в страната.

Според служители от министерството жителите на градовете и селата могат да си купят храна от магазините, а ловците и риболовците от дребните северни селца няма по какъв начин да се снабдят с храна, в случай че не си я заловен сами. Ловците и риболовците от северната част употребяват месото и рибата освен за издръжка, само че и за замяна против пари, облекла и предмети от бита.

Според природозащитниците обаче версията на служителите е много неубедителна. Те считат, че концепцията не е да се нахранят жителите на някое северно селце - една косатка тежи до 5400 кг. Според пазителите на естествените запаси с разрешаването на улов на 13 косатки ще бъдат изпълнени напълно други планове.

 косатка

Една косатка, която се настанява в публичен аквариум, се продава на цена от 1 до 15 милиона $. Чиновници от години се пробват да се убедят управляващите, че косатките би трябвало да бъдат изключени от Червената книга на Русия, с цел да може да се реализират продажби на черно на тези големи представители на морската фауна. Някои от служителите, които са упрекнати в противозаконна продажба на косатки в чужбина, се проверяват от управляващите.

Интересен факт е, че в Русия живее семейство косатки-албиноси. Чисто белият мъжага, наименуван от учените Айсберг, се появил през 2010 г, и от този момент постоянно се появяват негови наследници, които могат да бъдат елементарно разпознати поради напълно белия си цвят.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР