Няколко изстрела са били отправени по колата на бившия германски

...
Няколко изстрела са били отправени по колата на бившия германски
Коментари Харесай

Стреляха по бивш германски национал

Няколко изстрела са били отправени по колата на някогашния немски национал до 20 години от кюрдски генезис Дениз Наки, разкритикувал пред няколко дни политиката на турския президент Реджеп Таип Ердоган. Инцидентът се е случил на автомагистрала наоколо до град Аахен в западната част на страната. Полицията работи по версията за опит за ликвидиране.

Дениз Наки е някогашен футболист на Байер (Леверкузен), Рот Вайс Ален, Санкт Паули, Падерборн и Генчлербирлиги, а сега играе за кюрдския отбор Амед Спортиф Фаалийетлер, който се състезава в третото равнище на турския футбол.

„ Мисля, че става въпрос за политически неща. Страх ме беше, че ще умра ”, признава 28-годишният футболист пред „ Ди Велт ”, предполагайки, че изстрелите са били от сътрудник на държавното управление на Ердоган.

През май предходната година Наки бе наказан условено за година и половина затвор поради терористична агитация за неразрешената кюрдска партия ПКК.

Денис Наки има 6 участия и 3 попадения с екипа на немския народен отбор до 20 години. За юношеския Бундестим до 19 години той е записал 15 срещи и 9 гола.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР