Няколко хиляди пожарникари се борят с десетки неовладeни горски пожари

...
Няколко хиляди пожарникари се борят с десетки неовладeни горски пожари
Коментари Харесай

Австралия се готви за още рекордни горещини

Няколко хиляди пожарникари се борят с десетки неовладeни горски пожари в четири от осемте щата в Австралия на фона на рекордни жеги и месеци на мъчителна суша.

В най-населения щат Нов Южен Уелс за повторно бе оповестено изключително състояние поради " пагубната " обстановка с горските пожари. Очаква се температурите в предградията на Сидни да доближат 47 градуса по Целзий, оповестява ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
В числа и обстоятелства: 2019 - годината, в която Земята пламна Отиващата си 2019-а наподобява ще бъде втората най-гореща година, записана в миналото
Десетки пътища са затворени, а към 10 000 служители на реда, спасители, парамедици и пожарникари поставят старания да овладеят огъня.

Снимка: EPA

В щата Южна Австралия бяха издадени предизвестия за няколко горски пожара. Голям пожар бушува в региона Едълейд хийл, където починаха двама души. В някои елементи на щата се чака температура от близо 50 градуса.
Коалите са на път да изчезнат поради пожарите в Австралия Повече от 1000 коали са били убити по време на огнената буря
В щата Виктория, където също бяха регистрирани рекордни жеги, стотици пожарникари се борят с няколко пожара, като два от тях са от категория " неотложни ", което значи, че хората са в заплаха и би трябвало неотложно да работят, с цел да оцелеят.

Снимка: EPA

Австралийската столица Канбера се задушава в гъстия пушек от пожарите и 40-градусова горещина.

Министър-председателят Скот Морисън, който беше остро подложен на критика, че в тази комплицирана конюнктура е на отмора със фамилията си на Хаваите, прекъсна ваканцията си и по-късно се прибира в Австралия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР