Няколко големи вериги супермаркети във Великобритания стартираха пилотен проект -

...
Няколко големи вериги супермаркети във Великобритания стартираха пилотен проект -
Коментари Харесай

Изкуствен интелект разпознава възрастта в супермаркета

Няколко огромни вериги супермаркети във Англия стартираха пилотен план - различаване на възрастта на купувачите посредством изкуствен интелект, заяви БиБиСи.

Asda, Aldi, Co-op, Morrisons ще имат конфигурирани устройства, които благодарение на невронна мрежа ще се пробват да разпознават посредством интелигентна камера възрастта на тези, които желаят да купят алкохол.

Нуждата от това приложение е поради съществуването на автоматизирани каси на Острова. Те са налице в множеството супермаркети към този момент над десетилетие и извънредно улесняват потребителите, като редуцират опашките и понижават потребността от огромен личен състав.

Когато човек желае да купи алкохол, обаче, до момента се постановяваше да пристигна чиновник, да ревизира персоналната карта и да отстрани от бутилката специфична запушалка, която се отваря единствено с чип. Целият този развой е безценен и муден.

Вместо това в този момент хората могат просто да одобрят включването на камерата и да се надяват, че невронната мрежа ще ги оцени на по-стари от 25 години. В противоположен случай отново се постанова да пристигна чиновник. Причината за това е дребната разлика при най-младите и точността от към 2,2 години на изкуствения разсъдък, само че и правилото във Англия, съгласно който в случай че си под 25, би трябвало да очакваш да бъдеш запитан за персонална карта - въпреки алкохол да може да си купи всеки над 18.

Супермаркетите акцентират, че не става дума за лицево различаване и не се пазят изображения на купувачи. Вместо това невронна мрежа, подготвена с лицата на над 125 000 души от 6 до 60 години просто работи от своята база данни.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР