Няколко години след COVID-19 експертите по инфекциозни болести отново бият

...
Няколко години след COVID-19 експертите по инфекциозни болести отново бият
Коментари Харесай

Експерти по инфекциозни болести бият тревога: Следващата пандемия е "точно зад ъгъла"

Няколко години след COVID-19 специалистите по инфекциозни заболявания още веднъж бият паника: съгласно техните прогнози идната пандемия е " тъкмо зад ъгъла “ и човешката активност единствено усилва вероятността от нейното пораждане всяка година, отбелязва телевизионният канал Sky News, базирайки се на данни на английски лекари.

Учените предизвестяват, че обезлесяването усилва вероятността вирусите и бактериите да " мигрират “ от животни към хора и да причинят нова пандемия. " Ние сътворяваме условия за огнища на заболявания “, споделя доктор Натали Макдермот, учител по инфекциозни заболявания в Кралския лицей в Лондон. Според нея, заради обезлесяването в Амазонка и елементи от Африка, животните и насекомите се заселват по-близо до домовете на хората, написа " Фокус ".

Освен това значим фактор, който форсира експлоадирането на пандемията, е световното стопляне. С повишението на температурите все по-често се появяват огнища на вируси, пренасяни от комари и кърлежи. " Следващата пандемия е тъкмо зад ъгъла – може би след две или 20 години, или даже повече – само че не можем да си позволим да отслабваме бдителността си. Трябва да сме нащрек, готови и подготвени да вършим жертви още веднъж “, предизвестяват английски лекари.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР