Няколко дни преди взрива в газопроводите на Северен поток в

...
Няколко дни преди взрива в газопроводите на Северен поток в
Коментари Харесай

Мистериозни кораби са засечени до Северен поток

Няколко дни преди гърмежа в газопроводите на " Северен поток " в региона на Балтийско море край тях са минали два плавателни съда с изключени сензори за следене на местоположението. Това оповестиха от компанията SpaceKnow, която е анализирала сателитните фотоси.

Аналитиците са разкрили 25 плавателни съда, минаващи в региона няколко дни преди приключването на газ, само че единствено на два от тях транспондерите не са работели. Според SpaceKnow " това значи, че те са се опитвали да скрият информацията за своето местоположението и маршрутите ".

Най-вероятно става дума за огромни кораби - дължината на всеки от тях е от 95 до 130 метра, които са задължени да имат и да употребяват транспондери, с цел да избегнат вероятен конфликт с други плавателни съдове.
 Русия може да усили доставките на газ през Черно море и Турция, в подмяна на спрения
Русия може да усили доставките на газ през Черно море и Турция, в подмяна на спрения " Северен поток "

Русия няма да доставя енергоресурси на страни, които лимитират цените им

SpaceKnow е предала резултатите от своето проучване на представители на НАТО, които проверяват приключването на газ. Източник на Wired в НАТО е подтвърдил, че алиансът е получил информация от SpaceKnow и че сателитните фотоси могат да бъдат потребни за следствието.

Европейски Съюз счита, че " Северен поток " е съзнателно развален. Шведската полиция, която изследва мястото на приключване, съобщи, че газопроводите са развалени от гърмеж.

Руски военни кораби са били видяни малко преди гърмежите наоколо до газопроводите " Северен поток ", заяви и CNN, базирайки се на източници от западни разузнавания. Те са следени в понеделник и вторник, а детонациите станаха на 26 септември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР