Няколко дни преди началото на новата учебна година ще стане

...
Няколко дни преди началото на новата учебна година ще стане
Коментари Харесай

Асен Александров: 95% от учителите искат присъствена учебна година

Няколко дни преди началото на новата образователна година ще стане ясно по какъв начин ще стартира тя - присъствено или онлайн. Това обаче не зависи от учителите и шефовете, а ще бъде оповестено със заповед на здравния и просветителния министър. 95% от учителите упорстват образователната година да стартира присъствено за всички възпитаници, сподели в ефира на радио София шефът на 51-во приблизително учебно заведение „ Елисавета Багряна " в София - Асен Александров.

„ Аз, както и всички учители в България, бих споделил 95 % от учителите, сме образователната година да стартира присъствено. Тук опира въпросът до някакъв баланс сред правото на обучение и правото на здраве и това са доста тежки решения - да се реши до каква степен едни присъствени занятия биха нараснали заболяемостта до граници, които здравната система може да поеме. Същото важи и за учителите и в един миг, в случай че огромно количество от учителите се разболеят, не би могло да има образователен развой ", сподели Александров.

Той добави още: " Ако има онлайн образование това не е решение на учителите, решението ще бъде на съответните здравни служби. По думите му, за учителите онлайн образованието е доста по-трудно, в сравнение с за учениците и родителите. Липсата на познания елементарно може да бъде открита, само че неналичието на връзка е най-големият проблем за учениците. ".

Източник:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР