Няколко десетки протестиращи, повечето младежи и под въпрос дали имат

...
Няколко десетки протестиращи, повечето младежи и под въпрос дали имат
Коментари Харесай

Протест срещу ПП не успя да употреби арсенала си от яйца и домати

Няколко десетки протестиращи, множеството младежи и под въпрос дали имат пълноправие, се събраха пред президентството при връчването на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, които президентът Радев даде на претендента за министър-председател на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

Исканията им - досегашните ръководещи да не сформират нов кабинет. Сред уредниците бяха придвижванията " Хан Кубрат ", " Агора България " и други. Макар и не доста, те бяха много шумни.

" След кабинета на Кирил Петков, който се оказа цялостна замяна и неуспех, не желаеме повтаряне. Защото както той самичък сподели, те са едно и също с Асен Василев. За шест месеца съумяха да нанесат на страната такива вреди, каквито другите за години не са успявали да нанесат. Затова те нямат право повече да ръководят. Те не съставляват не повече от 9% от българския народ, още като бяха четворна коалиция ", заключи претекстовете за митинга Тодор Стоянов от " Агора България ".

" Да си събират багажа и да се махат от тук. А ние какво ще вършим си е наша работа. Няма по-демократично нещо от избори. А те се тормозят, че това било нещо ужасно, за какво? Докато бяха на открито и твърдяха, че са били по митинги, твърдяха, че изборите са хубаво нещо. А в този момент, когато те са на власт, изборите станаха нещо неприятно ", добави той.

Макар и да бяха приготвили самобитен " боеприпас " от яйца, домати и череши, с които да посрещнат представителите на " Продължаваме промяната ", протестиращите не съумяха да го употребят, защото министър председателят в оставка Кирил Петков и номинирания за министър председател Асен Василев бяха изведени от НСО от непряк ход на президентската институция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР