Няколко държави от НАТО и Европейския съюз обмислят възможността да

...
Няколко държави от НАТО и Европейския съюз обмислят възможността да
Коментари Харесай

Словашкият премиер твърди: Държави от НАТО и ЕС обмислят да изпратят войници в Украйна на двустранна основа

Няколко страни от НАТО и Европейския съюз обмислят опцията да изпратят бойци в Украйна на двустранна основа, съобщи през днешния ден словашкият министър председател Роберт Фицо, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Фицо, който от дълго време се опълчва на военните доставки за Украйна и е заел позиция, която някои критици считат за проруска, не даде детайлности, а други европейски водачи не разясниха незабавно казаното от него.

Той приказва преди срещата на европейските водачи в Париж, на която се чака да участва по-късно през днешния ден.

" Ще се огранича да кажа, че тези тези (в подготовката за срещата в Париж) допускат, че редица страни от НАТО и Европейски Съюз обмислят, че да изпратят свои войски в Украйна на двустранна основа ", съобщи Фицо на ефирен брифинг след съвещанието на словашкия съвет за сигурност.

" Не мога да кажа с каква цел и какво би трябвало те да вършат там ", сподели той, като добави, че Словакия, член на Европейски Съюз и на НАТО, няма да изпраща бойци в Украйна.

Фицо съобщи, че вижда риск от огромна ескалация на спора в Украйна и че повече информация не може да бъде разкрита пред обществеността.

Около 20 европейски водачи, измежду които и Фицо, ще се съберат през днешния ден в Париж, с цел да изпратят на съветския президент Владимир Путин обръщение за европейската решителност във връзка с Украйна и да се опълчват на решителността на Кремъл, че Русия е длъжна да завоюва войната, която навлезе в третата си година, заяви Франция.

Френският президент Еманюел Макрон предложения европейските водачи в Елисейския замък на работна среща, оповестена в напълно къси периоди, поради това, което съгласно неговите съветници е ескалация на съветската експанзия през последните няколко седмици.

Фицо съобщи, че свикването на срещата демонстрира, че тактиката на Запада във връзка с Украйна се е провалила. Той съобщи, че ще взе участие в градивно в съвещанието, макар че по думите му " го побиват тръпки " от изпратените материали за разискванията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР