Няколко членове на Френската футболна федерация поискаха оставката на президента

...
Няколко членове на Френската футболна федерация поискаха оставката на президента
Коментари Харесай

Искат оставката на президента на Френската футболна федерация

Няколко членове на Френската футболна федерация желаеха оставката на президента на централата Ноел Льо Грае поради мненията му по адрес на някогашния капитан на националния тим Зинедин Зидан, заяви радиостанция RMC Sport. Според информацията, няколко членове на Изпълнителния комитет на федерацията възнамеряват да провеждат изключително съвещание, на което да обсъдят бъдещето на президента Льо Грае.

Според радиостанцията, вицепрезидентът Филип Диало и Жан-Мишел Ола имат намерение да убедят сегашния началник на Френската футболна федерация да напусне поста, който заема от юни 2011 година насам.

В събота федерацията разгласи удължаването на контракта на старши треньора на националния тим Дидие Дешан до 2026 година. Специалистът управлява тима от лятото на 2012-а, под негово управление Франция стана международен първенец на Мондиал 2018, както и сребърен медалист от Мондиал 2022 и Евро 2016.

Ден по-късно Льо Грае съобщи, че не се интересува от треньорското бъдеще на Зидан и че даже няма да приказва със експерта по телефона. След това той беше подложен на критика от звездата на отбора Килиан Мбапе, който назова Зидан " легенда на френския футбол " и сподели, че Льо Грае би трябвало да се отнася с повече почитание към такива хора. Вчера президентът на френската централа се извини на Зидан. 

RMC Sport заяви през днешния ден, че френският президент Еманюел Макрон се е свързал с някогашния началник на УЕФА Мишел Платини, с цел да го попита дали желае да наследи Льо Грае на поста.

Междувременно, Льо Грае се замеси в нов скандал, откакто футболен сътрудник го упрекна президента в непристойно държание, заявявайки, че той се е интересувал от нея единствено полово. 37-годишната Соня Суид сподели в изявление за вестник " Екип ", че Льо Грае неведнъж се е опитвал да се свърже с нея в интервала 2013-2017 година. Тя сподели, че въпреки да е желала да развие бизнес връзки с федерацията за разпространение на женския футбол, той е бил по-заинтересован да оставя известия на гласовата й поща късно вечерта, с цел да я предложения да пият шампанско.

Суид, която сподели, че за първи път е срещнала с него през 2013 година, добави, че Льо Грае й е изпращал известия, с цел да я предложения на среща или да й каже, че му липсва. Тя призна, че той в никакъв случай не е отивал прекомерно надалеч, само че е дал ясно да се разбере, че тя би трябвало да прави секс с него, с цел да реализира концепциите си. " Той в никакъв случай не ме е гледал като сътрудник, а като бонбон ", съобщи футболната агентка.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР