Няколко членове на британското кралско семейство, включително бабата и дядото

...
Няколко членове на британското кралско семейство, включително бабата и дядото
Коментари Харесай

Това са членовете на британското кралско семейство, които са страдали от рак СНИМКИ

Няколко членове на английското кралско семейство, в това число бабата и дядото на крал Чарлз III, са имали рак, оповестява Us Weekly.

При две от децата на кралица Виктория са открити злокачествени тумори. Най-големият наследник на Виктория, крал Едуард VII, който царуваше при започване на 20 век, имал базалноклетъчен карцином (вид рак на кожата), който е отхвърлен от носа му. След това той живял още три години. Сестра му, принцеса Виктория, е имала рак на гърдата.

В по-късните години ракът е открит при крал Едуард VIII, който абдикира от престола през 1936 година в интерес на Джордж VI, бащата на кралица Елизабет II и дядото на Чарлз III. През 1971 година той е диагностициран с рак на гърлото. Причината за болестта може да е пристрастеността му към тютюнопушенето.

Едуард VIII

Дядото на Чарлз III, крал Джордж VI, също е бил върл пушач. През 1951 година той е диагностициран с рак на белия дроб. През септември 1951 година му отстраняват левия бял дроб със недоброкачествен израстък, само че това забавя развиването на заболяването единствено с няколко месеца. Той умира на 6 февруари 1952 година

Джордж VI

Съпругата на Джордж VI и баба на Чарлз III, кралица Елизабет, имаше няколко злокачествени тумора. През 1966 година й е отхвърлен израстък от дебелото черво, а през 1984 година – недоброкачествен израстък на гърдата. Въпреки това тя доживява до 101 години.

На 5 февруари стана известно, че Чарлз III е диагностициран с рак.

Превод и редакция: БЛИЦ

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР