Няколко часа след като приеха на първо четене Закона за

...
Няколко часа след като приеха на първо четене Закона за
Коментари Харесай

Пренаписване на закона срещу коронавируса: какво предлагат партиите

Няколко часа откакто одобриха на първо четене Закона за ограниченията по време на изключителното състояние поради пандемията от ковид, ГЕРБ и " Обединени патриоти " уточниха текстовете му. От закона отпадат глобите за медици, които откажат да лекуват зазарени, както и се дава въжможност страната да поема 60 на 100 от възнагражденията на чиновници, до момента в който трае изключителното състояние, само че при условия и лист, одобрени от Министерскяи съвет (новия закон вижте в прекачения файл).

Иначе всички партии са създали оферти сред първо и второ четене, някои от които ще бъдат признати, а други - не. Най-много оферти са внесли ръководещите (всички оферти вижте тук).

Отстъпката за снавяне на налог здания, която е 5 % и в допълнение се гласоподава от общинските препоръки, се удължава до 30 юни предлага ГЕРБ. Според предложенията срокът за внасяне на изравнителния налог облага за м.г. се отсрочва от 31 март на 30 април. Данъчна вканция за внасяне на налога върху добавената стойност (ДДС). Спира оповестяването на нови публични поръчки.

Според оферти на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова предлага чиновници на здравните инспекции да могат да бъдат командировани в други области.

Новия закон

Сред предложенията на ГЕРБ туроператорите ще имат 14 дни да възстановятр заплащанията на клиентите си или да им дадат ваучер за последващо пътешестване. Предлага се и отсрочване на приключването на концесиите съгласно закона за Черноморието, само че единствено до момента в който трае изключителното състояние.

Малкият съдружен сътрудник - " Обединени патриоти ", предлага по време на изключителното състояние да не текат периодите по заемите. От групировката оферират и страната да контролира цените на редица артикули, като със заповед се дефинира вероятната надценка по време на изключителното състояние.

С промени в преходните и заключителни разпореждания Движение за права и свободи предлага бетониране на дотацията на Българската православна църкава и Главното мюфтийство по време на изключителното състояние - на 10 лева на самоопределило се лице или до 15 млн. лева

Българска социалистическа партия предлага редица ограничения, в това число със заповед на министъра на опазването на здравето да се усилват заплатите на медицинските експерти.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (683)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР