Някои южнокорейски младежи са толкова откъснати от света, че правителството

...
Някои южнокорейски младежи са толкова откъснати от света, че правителството
Коментари Харесай

„$500, за да излязат от вкъщи“: Южна Корея плаща на „самотни млади хора“ да се върнат в обществото

Някои южнокорейски младежи са толкоз откъснати от света, че държавното управление предлага да им заплати, с цел да се " върнат в обществото ".

Тази седмица Министерството на равнопоставеността на половете и фамилията разгласи, че ще дава до 650 000 корейски вона (около 500 долара) на месец на изолирани от обществото отшелници, с цел да подкрепи тяхната " психическа и прочувствена непоклатимост и здравословно развиване ".

Месечната помощ ще бъде разполагаем на откъснати от обществото самотни младежи на възраст от 9 до 24 години, които живеят в домакинство с приходи под междинния народен приход - определян в Южна Корея като към 5,4 милиона вона (около 4165 долара) на месец за домакинство от четирима души. Младежите могат да аплайват за програмата в локалния административен център за обществено подпомагане; техните настойници, съветници или учители също могат да аплайват от тяхно име.

" Затворените младежи могат да имат по-бавен физически напредък заради неточен живот и небалансирано хранене и евентуално ще се сблъскат с душевен компликации като меланхолия заради загуба на обществени функции и забавена акомодация ", съобщи министерството, като акцентира смисъла на " дейната поддръжка ".

В отчета от вторник в детайли се разказват няколко случая, измежду които една млада студентка, която от юношеството си е страдала от психологични проблеми и компликации в общуването; тя мъчно се е приспособила към колежа, като в последна сметка е решила да не го посещава и се е затворила още повече в себе си.

Друга ученичка се е сблъсквала с домашно принуждение и апетит у дома, което е затруднявало излизането ѝ от вкъщи и установяването на връзки с хора на открито. Нито едно от двете лица не беше разпознато.

В отчета се разказват и бъдещи проекти за по-нататъшни дейности, като да вземем за пример разпространяване на насоки до локалните управляващи, усилване на мрежите за обществена сигурност на младежите и системите за ранно разкриване, както и по-тясно съдействие с юношески обществени заведения като приюти или рехабилитационни центрове.

В някои градове и локални управляващи към този момент са въведени сходни системи; в столицата на страната Сеул има план " Подкрепа за младежи в изолираност ", който дава съвещания за психологично здраве, образование за развиване на занимание и работа, както и житейски упътвания за изолирани младежи.

Според скорошно държавно изследване в Япония има сходен проблем - близо 1,5 милиона самотни младежи, известни като хикикомори. Някои от тях излизат на открито единствено с цел да си купят хранителни артикули или за инцидентни занимания, до момента в който други даже не излизат от спалните си.

Фразата е основана в Япония още през 80-те години на предишния век. През последното десетилетие управляващите в тази страна показват все по-голяма угриженост по този въпрос, само че съгласно изследването Covid-19 е влошил ситуацията.

Повече от една пета от интервюираните са показали пандемията като значим фактор за отшелническия си метод на живот. Други постоянно посочвани аргументи са бременността, загубата на работа, пенсионирането и неприятните междуличностни връзки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР