Някои типове личности са определено по-щастливи от други, след като

...
Някои типове личности са определено по-щастливи от други, след като
Коментари Харесай

Кои хора имат най-щастливите бракове?

Някои видове персони са несъмнено по-щастливи от други, откакто се оженят. Ново проучване откри, че интровертните дами са по-задоволени от живота, откакто се оженят, за разлика от екстравертните. А мъжете, които са интровертни, “печелят” минимум в дълготраен аспект, откакто се оженят. Най-много от брака печелят екстравертните мъже, демонстрира също проучването. А интровертните мъже в действителност са били и по-малко щастливи даже от тези мъже, които в никакъв случай не са се женил, написа obekti.bg.
Като предписание хората се усещат по-щастливи за прочут интервал преди и откакто са били женени, само че това избледнявало след няколко години и в някои случаи те може даже да се почувстват по-зле, в сравнение с са се чувствали преди да се оженят. Резултатите на проучването са посочили също, че съзнателните дами са били по-удовлетворени от живота след брака от тези, които са били по-малко съзнателни. Съзнателните хора са дисциплинирани, виновни и сполучливи в планирането на бъдещето.

“Нашите резултати могат да бъдат обяснени от наклонността на съзнателните хора да отреждат повече полезност на общите цели във връзката и евентуално за това по-съзнателните хора се стремят по-силно да й обезпечат успех”, изясняват от екипа, провел проучването. “Резултатите систематично демонстрират, че съзнателните хора са по-удовлетворени от връзките си”.
Защо това не важи и за съзнателните мъже към този момент е неразбираемо, само че може би се свежда до това, че мъжете и дамите имат разнообразни цели във връзката. Екипът е бил формиран от немски учени, които са наблюдавали живота в брака на 2015 души в продължение на осем години. От тях 468 са били женени за първи път и са останали женени до края на проучването.
Psy Blog
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР