Някои правителства на щати и федерални регулатори вече предприеха мерки

...
Някои правителства на щати и федерални регулатори вече предприеха мерки
Коментари Харесай

Правителствата на щатите искат да защитят данните, свързани със здравето, тъй като се използват в борбата за аборти

Някои държавни управления на щати и федерални регулатори към този момент започнаха ограничения да запазят информацията за репродуктивното здраве на индивидите поверителна, когато отчетът на американски сенатор предходната седмица предложи нов разтърсване, описващ по какъв начин данните за местоположението на мобилен телефон са били употребявани за изпращане на милиони реклами срещу абортите на хора, които са посетили офиси за планувано родителство.

Федералният закон не разрешава на медицинските снабдители да споделят здравни данни без единодушието на пациента, само че не попречва цифровите технологии компании от следене на менструални цикли или местонахождение на индивида и продажбата им на брокери на данни. Законодателството за федерални забрани в никакъв случай не е набирало скорост, значително заради опълчването на софтуерната промишленост.

Въпросът дали това би трябвало да се промени се трансформира в различен политически проблем в нация, в която множеството следени от републиканците щати са лимитирали абортите -...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР