Някои от участниците във футбола не разбират напълно правилата и

...
Някои от участниците във футбола не разбират напълно правилата и
Коментари Харесай

Кашай: Някои от участниците не разбират напълно правилата и ВАР протокола

" Някои от участниците във футбола не схващат изцяло разпоредбите и ВАР протокола, тъкмо по тази причина организираме това събитие. За мен е изцяло ненужно да се задават въпроси посредством медиите и да се пускат заявления по пет страници, ние сме тук, с цел да дискутираме по естествен метод с клубовете ", разгласи ръководителят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Виктор Кашай по отношение на недоволството на редица клубове от съдийските отсъждания от началото на сезона, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес Кашай и отговорникът за ВАР Петър Петров дадоха конференция, на която обясниха работата на системата и дадоха статистика за нейното показване. " Както в България, по този начин и в целия свят се работи по един ВАР протокол, който от 2018-та година е част от разпоредбите на играта футбол. Първата опорна точка, която четем и разясняваме, че тук има някакъв български ВАР, не е истина. Както в България, по този начин и в Шампионска лига и на всички места работим по обединен ВАР протокол. Той е доста дълъг, само че ще отбелязвам някои съществени правила на протокола - ВАР интервенция е друго от ВАР инспекции. В един мач съдиите вършат над 120 ВАР инспекции на всички офанзиви, които могат да завършат вероятно с гол, углавен удар или попречване на явна опция за гол ", изясни Петров.

Той разкри, че от началото на сезона в Първа лига са се изиграли 107 мача, в които е имало 67 ВАР намеси или приблизително по една интервенция на 1,73 мача. " Трябва да бъдем почтени и да признаем неточности - имаме 49 позитивни намеси и 13 отрицателни (4 неправилни и 9 пасивни намеси) ", добави той.

" От началото на сезона са минали повече от 100 мача, изцяло обикновено е в някои случаи да има дискусионни обстановки ", сподели Кашай. " Разбрахме, че някои от участниците във футбола не схващат изцяло разпоредбите и ВАР протокола, тъкмо по тази причина организираме това събитие. Скоро ще качим протокола, който е повече от 50 страници, с цел да може всеки да го смъкна. Ще дадем опция и на тимовете да дискутираме и да задават въпроси към Съдийската комисия на БФС и към мен след края на първата половина от сезона. ", добави унгарският експерт.

" До момента през сезона имаме нула гола, маркирани от засада. Това е огромно преимущество на системата ", сподели още ръководителят на Семеен кодекс, който призна, че Левски и Славия са били ощетени от съдийски решения - победният гол за Локомотив София против " сините " е пристигнал след игра с ръка, до момента в който дузпа за Славия против Арда погрешно е била анулирана след рекомендация на ВАР и консултация на рефера с екрана. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР