Някои от тези филми ще останат в историята като едни

...
Някои от тези филми ще останат в историята като едни
Коментари Харесай

15 от най-добрите филми на 2023 г.

Някои от тези филми ще останат в историята като едни от най-хубавите, някои ще оглавят личните ни ранглисти, други чакахме с неспокойствие поради легендите, които ги основават.  

Според филмовите критици на New York Times 2023-та сподели, че дамите режисьори могат да вършат всичко – и обилни комедии с големи бюджети, и клаустрофобични трилъри в традициите на Хичкок. Годината ще бъде запомнена и с двете големи стачки в Холивуд, а огромните филми несъмнено потвърдиха, че киното има потребност от разказвачи. Както и с това, че филм за Робърт Опенхаймер спечели повече в международен мащаб от " Пазители на галактиката 3 ".  

Ето някои от най-хубавите филми - започваме с дамите режисьорки!
  " Анатомия на едно проваляне " / Anatomy of a Fall 
Драмата на френската режисьорка Жюстин Трие е огромният победител на Европейските кино награди - с премия за най-хубав филм, най-хубав режисьор, най-хубава актриса (Сандра Хюлер), най-хубав монтаж и с " Европейската университетска кино премия ". Трие стана третата жена, която печели най-голямото отличие на кинофестивала в Кан - премията " Златна палма ".  

Продукцията споделя историята на родена в Германия и живееща във Франция бисексуална писателка, обвинена в убийството на брачна половинка си. Той е погубен по метод, злокобно предсказан в един от нейните романи...
" Барби " (Barbie)
Абсолютен летен първенец, най-касовия филм за 2023 година до момента, както и в най-касовия филм, режисиран от жена - „ Барби “ получи най-вече номинации за „ Златен глобус “. Продукцията иронизира по едно и също време и остарялата визия за феминизма, и патриархата, и има всички шансове да стигне до „ Оскар “ - въпреки всичко режисьорка е Грета Гъруик и задоволително да споменем Lady Bird (с номинация за най-хубав филм, най-хубав автентичен сюжет и най-хубав режисьор), и несъмнено, " Малки дами " - с 6 номинации, в това число за най-хубав филм и приспособен сюжет.  
" Минали животи " / Past Lives 
Още една жена - Селин Сонг, и режисьорският й дебют, спечели  награда „ Готам “ за най-хубав филм. Широко публикувано е схващането, че американските филмови награди за без значение кино " плануват "   бъдещите носители на " Оскар ".

" Това е първият филм, който в миналото съм правила - доста персонален филм за едно неизмеримо възприятие, което изпитах в един елементарен бар в Ийст Вилидж, на няколко пресечки отсам “, сподели Сонг. 

И три кино лентата за " баналното зло " - действително и нормално, само че ужасяващо...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР