Някои от промените са свързани с максималния размер за финансиране

...
Някои от промените са свързани с максималния размер за финансиране
Коментари Харесай

Предлагат промени в критериите за малки културни проекти в Русе

Някои от измененията са свързани с оптималния размер за финансиране на дребните креативен планове

Увеличаване броя на кандидатстващите организации и качеството на плановите оферти е задачата на подготвяните промени в Правилника на Програма „ Култура “ на Община Русе за финансиране на събития и планове в региона на изкуствата и културата. Предложенията са поместени за разискване на уеб страницата на Общинския съвет.

Част от предлаганите промени са свързани с оптималния размер за финансиране на дребните креативен планове. Сумата да се усили от 4000 на 5000 лв., като се предлага и понижаване на размера на личния принос на кандидатстващите организации от 30% на 20%.

Предлага се смяна в периода за оповестяване на Програма „ Култура “, наложена от периодите за приемане на бюджета на общината. Бюджетът за 2022 беше признат в края на месец април, което докара до по-късното оповестяване на състезанието за финансиране на планове по Програма „ Култура “, анулация на събития и неодобрение от страна на кандидатстващите културни оператори.

В тази връзка състезанието да се афишира не по-късно от месец февруари на настоящата календарна година.

Нов миг в Правилника е и предлагането за планове с бюджет до 2000 лв., да не се изисква съфинансиране от страна на кандидатстващата организация.

В сегашния миг при оценяването на плановите оферти, които не са получили междинна оценка над 30% от оптималния позволен брой точки, отпадат от класирането. Вносителите оферират този % да се усили на 50%, което ще увеличи сензитивно условието за качество на подадените планове.

Още едно от предложенията е крайният период за отчитане на плановете да се промени от 10 декември на 1 декември.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР