Някои от най-интелигентните хора се затрудняват да се развиват и

...
Някои от най-интелигентните хора се затрудняват да се развиват и
Коментари Харесай

9 прости истини, които умните хора често забравят

Някои от най-интелигентните хора се затрудняват да се развиват и да открият щастието, тъй като не помнят елементарни, само че безконечни истини, движещи самостоятелния напредък. От блога marcandangel.com изброяват какво е добре постоянно да помним.

1. Образованието и интелигентността няма да доведат до нищо без дейности и интензивност. Има голяма разлика сред това да знаеш по какъв начин да направиш нещо, да приказваш за него и в действителност да го направиш.

2. Щастието и триумфът са разнообразни неща. Въпросите " Какво ще ме направи благополучен? " и " Какво ще ме направи сполучлив? " постоянно нямат един и същи отговор.

3. Прекалено огромният избор затруднява взимането на решение. Ако би трябвало да решите нещо, не губете време да разглеждате всеки подробност на всяка алтернатива. Изберете нещо, което ви се коства уместно, и го изпробвайте. Ако не проработи, изберете нещо друго и така нататък

4. Всички хора са съумели в някакво отношение и провалени в друго. Безсмислено е да се пробвате да бъдете съвършени. Съвършенството е заблуда.

5. Всяка ваша неточност е напредък. Грешките са нашите най-важни уроци. Всяка от тях ни доближава до реализирането на огромните ни цели.

6. Проблемите ни с другите хора постоянно са проблеми със самите нас. Много от тях сътворяваме в съзнанието си. Проявявайте подготвеност да погледнете на нещата и от друга от вашата вероятност.

7. Емоционалните решения рядко са положителни решения. Не позволявайте на страстите да замъглят разсъдъка във значими моменти. Ако би трябвало, отложете решението.

8. Никога няма да се чувствате 100% подготвени, когато се появи нова опция. Не бъдете неуверени. Новите благоприятни условия ни карат да израстваме прочувствено и професионално, да излезем от зоната си на комфорт. Неизбежно е да сте обезпокоени в началото, само че дано това ще отмине. Не си заслужава да пропуснете шанса си поради страха от дискомфорта.

9. Всеки работи за себе си. Дори да има десетки хора на по-високи позиции от вашата, ежедневният ви труд отива най-много за вас самите. Опитайте се да извлечете оптималната изгода от него.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР