Някои от най-големите ни културни легенди починаха през 2022 г.

...
Някои от най-големите ни културни легенди починаха през 2022 г.
Коментари Харесай

Знаменитости, които ни напуснаха през 2022 г

Някои от най-големите ни културни митове починаха през 2022 година Те оставиха след себе си фантастични филми, вълнуваща музика и забележителна популярност. Събрали сме дребна част от големите звезди, които починаха тази година, само че ще оставят дълбока диря във всички нас.

1. Бразилската футболна легенда Пеле умря на 29 декември на 82 години.

Трикратният първенец от Световната купа се лекуваше от рак на дебелото черво от септември 2021 година, когато му беше отхвърлен израстък

„ Вдъхновение и обич белязаха пътуването на крал Пеле, който умря спокойно през днешния ден “ , гласи известие на страницата му в Instagram.

Пеле е бил заобиколен от шестте си деца и брачната половинка си, бизнесдамата Марсия Сибеле Аоки.

2. Легендарната фешън дизайнерка Вивиан Уестууд умря на 81-годишна възраст на 29 декември. Скръбната новина бе оповестена в формалния ѝ Instagram профил.

Уестууд е издъхнала в дома си в Клапман, Южен Лондон, заобиколена от най-близките си. Тя два пъти е обявявана за най-хубав английски фешън дизайнер.

3. Кърсти Али умря от рак на дебелото черво на 5 декември. Тя беше на 71 години.

„ Съжаляваме да ви съобщим, че нашата невероятна, гневна и любяща майка умря след борба с рак, открит едвам неотдавна “, потвърдиха децата на Али, Тру и Лили.

Бившите сътрудници на „ Наздраве “ Тед Дансън, Келси Грамър и Реа Пърлман отдадоха респект на актрисата, носителка на премиите „ Еми “ и „ Златен глобус “.

4. Стивън 'tWitch' Бос се самоуби сутринта на 14 декември.

Съпругата на tWitch, Алисън Холкър Бос е съобщила на полицията в Лос Анджелис, че брачният партньор ѝ е напуснал дома им без кола и не може да се свърже с него. Малко по-късно парамедиците получават телефонно позвъняване от хотел в Лос Анджелис, където откриват Стивън мъртъв от самонанесена огнестрелна рана.

„ С най-тъжно сърце трябва да споделя, че брачният партньор ми Стивън ни напусна “ , удостовери Холкър Бос.

Елън Дедженерес, която остана другарка с Бос също изрази уважението си в обществените медии.

5. Джорджия Холт , умря на 11 декември. Тя беше на 96 години.

Шер уведоми почитателите си за тъжната вест посредством туит, който гласеше „ Мама я няма “, съпроводен от емотикони с тъжно лице.

Смъртта на Холт пристигна три месеца откакто Шер разкри, че преди този момент майка ѝ е била приета в болница за пневмония.
Родена в Арканзас, актьорското обобщение на Холт включва функции в класики като Watch the Birdie и I Love Lucy. Тя също се появява в Шоуто на Майк Дъглас и Шоуто на Мерв Грифин.

6. Кралица Елизабет II умря на 8 септември на 94 години.

Веднага заваляха почести от целия свят, само че най-трогателни бяха тези от нейното семейство.

„ В четвъртък светът загуби един извънреден водач, чийто ангажимент към страната, кралствата и общността беше голям “, сподели принц Уилям в изказване. „ Аз обаче изгубих една баба. “

Смъртта на кралицата пристигна, откакто тя имаше поредност от здравословни проблеми, които я накараха да анулира няколко уговорката през последната година.

7. Рапърът на Migos, Takeoff беше убит при пукотевица рано сутринта в Хюстън на 1 ноември.

Takeoff беше погубен по време на свада на частно празненство. Той участвал на събитието с сътрудника си от групата Куаво, който не е получил никакви пострадвания по време на случая.

8. Боб Сагет , стендъп комедиант и артист, прочут с функциите си в „ Пълна къща “, „ Как се срещнах с майка ви “ и „ Най-смешните домашни видеоклипове в Америка “, умря на 9 януари на 65-годишна възраст.

Комикът беше открит мъртъв в хотелската си стая в Орландо следобяд на 9 януари след зрелище в Джаксънвил, Флорида, предната вечер.

Сагет остави брачната половинка си Кели Рицо и трите си дъщери – Обри, Лара и Дженифър – които споделя с първата си брачна половинка Шери Крамър.

9. Анджела Лансбъри , най-известна с ролята си на Джесика Флетчър, умря на 96 години през октомври, дни преди рождения си ден.

Родената в Лондон актриса има кариера, която обгръща зашеметяващите седем десетилетия, със забележителни и безконечни функции, в това число озвучаването на мис Потс в „ Красавицата и звяра “.

Отзиви от лица като Джейсън Александър, Джордж Такей, Джеси Тайлър Фъргюсън и Марио Кантоне започнаха да валят, откакто новината за нейната гибел се разчу.

10. Оливия Нютън-Джон умря през август на 73 години след дълга борба с рак на гърдата.

Нютън-Джон разгласи, че е била диагностицирана с рак, който е метастазирал в сакрума през май 2017 година По това време нейният екип разкри, че тя приключва лъчева терапия в допълнение към естествените лечения.
В началото на предходната година Нютън-Джон беше разчувствана и признателна, че е към момента жива, с цел да види щерка си, Клои Латанци, да се омъжи.

11. Любимият на звезди френски фешън дизайнер Тиери Мюглер умря на 23 януари на 73-годишна възраст.

Мюглер стартира да проектира през 70-те години. В последна сметка той става прочут със своите трагични, авангардни дизайни. Той се отдръпна от модата през 2002 година, само че емблематичният дизайнер остава главен детайл в света на модата.

Мюглер излезе от пенсия на няколко пъти, създавайки костюмите за международното турне на Бионсе през 2009 година През 2019 година той проектира роклята, която Ким Кардашиян носеше на Met Gala, въодушевена от София Лорен.

12. Рей Лиота умря ненадейно в съня си в Доминиканската република на 26 май. Той беше на 67 години. 

13. Бившата детска звезда Арън Картър беше открит мъртъв в дома си в Ланкастър, Калифорния, на 5 ноември. Той беше на 34 години.

Полицейски източници оповестиха, че артистът на „ I Want Candy “ е бил открит мъртъв във ваната му. Въпреки че в спалнята му имало хапчета, изписвани с рецепта, формалната причина за гибелта му не беше разкрита.

14. На 5 август актрисата Ан Хечи се блъсна с колата си в къща в квартал в Лос Анджелис.

Въпреки че беше в сериозно положение, актрисата в началото се смяташе за постоянна, само че по този начин и не пристигна в схващане. Седмица след случая Хечи е оповестена за мъртва. Тя беше на 53.

Хечи става известна през 80-те и 90-те години с функции във филми като „ Знам какво направи предишното лято “, „ Шест дни и седем нощи “ и „ Психо “.

15. Феновете бяха шокирани, когато мениджърът на Кулио разгласи, че рапърът е умрял ненадейно на 28 септември.

Роден като Артис Леон Айви-младши, рапърът от " Gangsta's Paradise " беше открит паднал на пода в банята на другар. Той извикал помощ и откакто парамедиците пристигнали, те оповестили Кулио за мъртъв. Той беше на 59.

16. Френските телевизионни звезди, братята близнаци Игор и Гричка Богданоф починаха от COVID-19 в границите на дни един от различен.

Игор умря на 3 януари, единствено шест дни след гибелта на Гричка на 28 декември. Те бяха на 72 години.

BBC заяви, че братята не са получили ваксина против COVID-19.

Близнаците са най-известни с телевизионното си шоу Temps X от края на 70-те години, което изследва научната фантастика. Поредицата продължава до 1987 година Двамата не престават да пишат докторски дисертации по математика и физика, които значително са отхвърлени от учените.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР