Някои от най-добрите инструктори от цял свят обучават 136 деца

...
Някои от най-добрите инструктори от цял свят обучават 136 деца
Коментари Харесай

Инструктори от цял свят обучават 136 деца от бедни семейства да карат ски и сноуборд

Някои от най-хубавите инструктори от целия свят образоват 136 деца от Смолян, Чепеларе и село Павелско да карат ски и сноуборд. Инициативата е на Интерски ски учебно заведение и обгръща девойки и момчета от обществено слаби фамилии в района, като задачата е да продължи и през идващите няколко години “, оповестиха от „ Пампорово “ АД.
До 23 март, когато свършва Интерски конгрес 2019, учениците ще работят с топ инструктори от 36-те страни, гостуващи в Пампорово. Заниманията са по два часа дневно, а преподавателите се сменят непрекъснато. След конгреса учениците ще продължат да карат ски с помощта на дарителската акция за набиране на средства, която се организира сега.

В понеделник децата сложиха за пръв път чисто новата ски екипировка и се любуваха на снежните писти. Оборудването ще остане в ски учебно заведение „ Пампорово “ и ще се употребява за заниманията им до 2023 година .
„ Обучението на деца от страната-домакин на конгресите на Интерски към този момент е традиция и е самобитна компенсация за шанса да се съберем на ново място “, сподели Том Даниелсън от Швеция, който е един от координаторите на плана „ Интерски ски учебно заведение “.
„ Целта е децата да се научат да карат и да се любуват на снежните спортове. Някои от тях към този момент имат опит, други взимат първи уроци, само че всички напредват бързо. Повечето от тях не могат да си разрешат да заплащат за това. Затова работата ни е толкоз значима. Радваме се, че можем да им помогнем да се включат в нещо, което другояче няма да имат опция да преживеят “, сподели още той.
С родотските деца инструкторите с усмивки и на драго сърце. За тях заниманията с децата са измежду най-вълнуващите прекарвания в България и са късмет да обменят скъп опит.
“нтерски конгрес 2019 е в разгара си, а главния акцент в програмата за през днешния ден е вечерното демо шоу, което ще стартира в 20:00 часа по писта „ Стената “ и може свободно да се следи от гостите на курорта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР