Някои от крилатите ракети, които Русия изстреля по гражданската инфраструктура

...
Някои от крилатите ракети, които Русия изстреля по гражданската инфраструктура
Коментари Харесай

NYT: И при санкциите Русия произвежда ракети

Някои от крилатите ракети, които Русия изстреля по гражданската инфраструктура на Украйна в края на ноември, са били създадени месеци откакто Западът наложи наказания , целящи да лишат Москва от съставените елементи, нужни за производството на тези оръжия, написа New York Times (NYT).

Това е заключението на специалистите от Conflict Armament Research - самостоятелна група, основана в Обединеното кралство, която разпознава и наблюдава оръжия и муниции, употребявани по време на войни . Малко преди съветската ракетна офанзива през ноември дребна група специалисти дойде в Киев по покана на украинските управляващи.
 Русия стартира серийно произвеждане на стратегическата ракета
Русия стартира серийно произвеждане на стратегическата ракета " Сармат "

Ракетата беше сполучливо изпитана през ноември

Те изследват останките от крилати ракети X-101, открити в Киев след съветското нахлуване на 23 ноември, което докара до широкомащабно спиране на електрозахранването в Украйна. Според отчета на групата, оповестен в понеделник, една от ракетите е била създадена това лято, а друга - след септември, за което свидетелстват маркировките върху нея.
 Свалена от Украйна съветска ракета падна в село в Молдова
Свалена от Украйна съветска ракета падна в село в Молдова

Прозорците на няколко къщи са разрушени

Според един от специалистите на Conflict Armament Research фактът, че Русия продължава да създава съвременни управляеми ракети, като X-101, демонстрира, че Москва е намерила способи да се снабди с полупроводници и друго съоръжение макар глобите или че е имала обилни ресурси от съставни елементи преди началото на войната .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР