Някои на 60 все още се чувстват млади, докато други

...
Някои на 60 все още се чувстват млади, докато други
Коментари Харесай

На каква възраст започва стареенето

Някои на 60 към момента се усещат млади, до момента в който други се разпадат на 20. Разбира се, процесът на стареене зависи освен от вас и вашия метод на живот, само че и от напрежението и от околната среда. " Rambler " споделя защо мислят учените, и по кое време човек стартира да остарява.

Възраст и персона

Лекарите и откривателите имат разнообразни версии по този въпрос, само че съгласно последните разбори, стареенето на индивида стартира на 50-55 години.

Учени от разнообразни страни са проучили по какъв начин гените работят интензивно в човешкото тяло от 20 до 90 години. Те направиха това, с цел да схванат в кой миг всички процеси в тялото се забавят и понижават.

В резултат те разкрили, че за всеки човек възрастта е самостоятелна, само че при множеството хора стареенето стартира на възраст 50-55 години. Както учените са открили, до 50 години човек може да има една картина на работата на гените и след тази възраст тя към този момент се трансформира. Учените откриха също, че ограничения за закъснение на стареенето би трябвало да се подхващат навръх тази възраст.

Как да забавим стареенето

Не приказваме за процедури срещу стареене. Стареенето, съгласно учените, става на генетично равнище. Ето за какво, в случай че се надявате да поддържате младостта допустимо най-дълго, би трябвало да се тревожите за здравето и метода си на живот преди настъпването на 55 години. Ако започнете по-късно, тогава към този момент не можете да обърнете и забавите процеса.

Учените предлагат преди всичко да се обърне внимание на диетата им. Според лекарите множеството столетници съблюдават диета и не са с наднормено тегло. В допълнение към дейния метод на живот, лекарите предлагат да се обърне внимание на съня. Не би трябвало да оставате будни прекомерно дълго, само че също по този начин не е належащо да спите по цели дни. За здравословен сън за човек се смята от 6 до 8 часа, написа уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР