Някои може и да оспорят, че една от най-важните роли

...
Някои може и да оспорят, че една от най-важните роли
Коментари Харесай

Уважаеми родители, ако искате да отгледате добри деца, просто спазвайте тези 5 принципа

Някои може и да оспорят, че една от най-важните функции в живота, е тази на родителя. Но когато напуснем тази земя, децата ни са най-важното завещание, което оставяме след себе си. Дават ни вярата да подхраним и да изградим част от бъдещето, а това е сериозна отговорност – само че пък може да бъде извънредно плодовита! За благополучие, имаме вековни насоки и уроци и сме способни да работим върху техниката си за развъждане и възпитаване на деца с всяко потомство. Ето кои са петте неща, които сме разкрили, че вършат родителите на положителните деца:

1. Слушайте, не казвайте
Като родители прекарваме доста време казвайки, учейки, хокайки и поправяйки децата си – всичко това е част от нашата роля. Но има и доста неща, които можем да научим от децата си. Според психолозите е значимо да прекарваме най-малко по един час на седмица, правейки нещо позитивно с детето си, без да го подлагаме на критика, да му споделяме нашата позиция, причини и препоръки. Вместо това просто слушайте, наблюдавайте и давайте положителна противоположна връзка. Това лишава единствено 0,5% от времето през седмицата, само че оказва помощ за развиването на мозъка на хлапето и най-много на частта, която дава отговор за дълготрайната памет.

2. Направете съпричастността приоритет
Много родители одобряват този наставнически метод, който слага преди всичко триумфа на детето, без да се взимат поради възприятията на останалите, което води до незаинтересованост и даже нарцисизъм. Съпричастността и благото отношение би трябвало да бъдат първи приоритет в дома, а вие би трябвало да се чувствате удобно да изграждате у детето си високи морални упования. Вместо да употребявате изрази като „ стига да те прави благополучен “, заменете го с „ стига да си благ “. Напомняйте на детето си да показва почитание и да се грижи за възрастните, без значение по какъв начин се усеща сега.

3. Направете наказванията ефикасни
Не бъдете лицемерни във връзка с наказванията. Професор Алън Каздин, преподаващ логика на психиката в Университета в Йейл, споделя, че „ методът да стане едно наказване дейно, зависи от времето на „ ненаказание “ – с други думи моментите, в които родителите хвалят и възпитават детето, когато се държи добре “. Наказанието би трябвало да бъде неотложно и малко, с цел да може детето да го свързва единствено със характерното неприятно държание. Като се има поради това, наказванията са единствено един от методите да се дисциплинира, по тази причина не прекалявайте с тях, а използвайте и други способи.

4. Покажете огромната картина
Важно е децата да схващат, че са част от едно световно общество, в което дейностите имат последици. Още от ранна възраст децата би трябвало да са наясно, че има хора с друг живот и просвета. Окуражавайте детето си да показва признателност към всеки в живота си – в това число към хората, които събират боклука или пък сервитьорът в ресторанта. Внимателно ги насочвайте към това да извърнат внимание на новия възпитаник, който всички изолират или към детето, което се е блъснало на площадката, обяснявайки по какъв начин това благо отношение може да помогне на индивида.

5. Не хвалете положителното държание всякога
Детето ви не би трябвало да чака премия всякога, в който се държи добре. Някои жестове на добрина би трябвало да бъдат преподадени и когато децата ги научат, би трябвало да се чакат от тях. Помогнете им да се научат, че благодарността е задоволителна хвалба за положителното дело. Затова, когато оказват помощ вкъщи, без да ги помолите, едно топло „ благодаря “ може да ги окуражи да продължат с този вид държание. Възнаграждавайте единствено в действителност огромните дейности.

Инфо: Дама

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР