Някои модни тенденции идват и си отиват.Други, като модата от

...
Някои модни тенденции идват и си отиват.Други, като модата от
Коментари Харесай

Мода 2022: Бохемският стил се завръща

Някои фешън трендове идват и си отиват.

Други, като модата от 90-те, претърпяват възобновление – от време на време повече от един път. Но има хармония, която наподобява устоя на теста на времето, нормално с съвременни обрати, които я карат да наподобява по-актуална, написа Тоалетите в бохемски жанр са идеалният образец.

Бохемският метод на обличане става известен за първи път през 60-те години на предишния век. Силно въодушевени от събитията в Уудсток, облеклата са били напоени със земни тонове и психеделични щампи. Средностатистическият дрешник е бил сходен на табло за въодушевление, включващо безусловно всичко, което се допира до вътрешната ви волност. Пръстени със знака за мир, колиета с медальони, макси рокли, необятни ленти за глава и шапки с козирка – всичко това е било част от микса.

През 2022 година обаче бохо стилът не се приближава чак толкоз до този от 1970-а. Според стилната блогърка Мария Ювака, жанрът остава затвърден в модата и се стреми да разгърне артистичната, свободолюбива и изобретателна страна на човек. Все отново е значимо да виждате и по-прилепнали облекла, които обрисуват фигурата и са изцяло противоположни на това, което е било известно преди десетилетия.

„ Бохо стилът стартира да създава трендове, които демонстрират тялото. Отворени ризи, къси поли на цветя или дънкови къси панталони към този момент се прокрадват в него “, споделя Ювака пред InStyle. И еволюцията не стопира дотук.

Отвъд облеклата, които разказват тялото, Анди Собрато споделя, че чака да види бохемската мода, изпълнена по по-структуриран метод и разкош, като разчита на тъкани като кадифе, плетива, бродерия и транспарантни облекла, с цел да се придаде това артистично чувство, което е друго от класиката. Според нея, всичко ще се върти към фините елементи на облеклото.

Това, което в миналото е бил доста нишов жанр, в този момент се трансформира в естетически тип, който всеки може да включи в дрешника си. Как да стане това?

Вижте петте хрумвания, които ви демонстрираме по-долу.
Причудливост
Въпреки нашите съвременни обрати, актуалната версия на бохо стила от 70-те години на предишния век не отива на никое място.

 панталон с

Снимка: Getty Images

„ Това беше ерата на свободата и себеизразяването посредством облеклата и мечтаното качество на бохемския жанр към момента поддържа тази наклонност жива “, споделя стилистът Тифани Бризено пред InStyle. За да остане вярна на обичайна хармония, тя предлага да съчетаете сантиментално горнище с панталони с необятни крачоли за ежедневната ви визия или дълга, копринена рокля с щампа, допълнена с кожени ботуши и огромни обеци.
Земни нюанси
 земни тонове

Снимка: Getty Images

Докато наклонността на обличане за възстановяване на настроението е обвързвана с живи, поразителни цветове, бохо тоалетите са всичко друго, само че не и смели във връзка с цветовата им палитра. Стилистката Кенеди Холидей споделя, че можете да мислите за бохемската мода като протест против тази постковид хармония. Тя споделя, че е добре да забравите за денима и флоралните детайли, както и за облеклата с огромни щампи.
Големи ръкави
Бухнали ръкави, балонени ръкави – както и да ги наречете, изящните огромни ръкави са главен детайл в бохемския жанр.

 обемни ръкави

Снимка: Getty Images

„ Тези ръкави са превъзходен метод да добавите размер към вашето облекло, с цел да въплъщавате по-спокоен и обемен външен тип, без да се чувствате по този начин, като че ли облеклата ви задушават “, споделя стилистката Кейтлин Джеймс пред InStyle. Комбинирайте ги с панталони с висока талия, ботуши с ток и златни кръгли обеци за спомагателен резултат.
Широки дънки
 дънки getty

Снимка: Getty Images

Говори се, че тесните дънки към този момент са излезли от мода и на тяхно място са се настанили тези с необятните крачоли. Това е и част от бохемския жанр, като стилистката Кики Балци предлага да ги съчетаете със секси горнище като плетена жилетка за осъвременяване на стила. Що се отнася до аксесоарите, Балци поучава да не пестите от огромните бижута, с цел да създадете още по-голямо усещане.
Всичко в бяло
 бял тоалет

Снимка: Getty Images

Друго бохемско облекло, което се завръща тази година, е белият съгласуван външен тип, който е по-лесен от всеки път за оформяне. Според Балци, всичко, от което се нуждаете, е бяла пола с горнище с дълги ръкави, чифт златни обеци и обувки с висока подметка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР