Някои лекари съобщават, че нараняванията, свързани с очите, са по-чести

...
Някои лекари съобщават, че нараняванията, свързани с очите, са по-чести
Коментари Харесай

Цветните контактни лещи може да предизвикат от драскотина до кератит

Някои лекари оповестяват, че пострадванията, свързани с очите, са по-чести към абитуриентските балове

Това частично се дължи на хората, носещи цветни контактни лещи, които не са утвърдени от медицината.

Проблемите, свързани с някои от тези лещи, могат да доведат до дълготрайни проблеми със зрението. На една тийнейджърка, да вземем за пример, роговицата й беше развалена от такава контактна леща, което докара до частична слепота на едното око.

Поставянето на нещо в окото може да усили възможностите за бактериални инфекции като кератит. Това може да прерасне в нещо съществено и да има необратими последствия, в случай че не се третира навреме и вярно.

Цветни контактни лещи се употребяват основно с козметична цел – да се укрепи или да се промени напълно цветът на очите.

По принцип главното предопределение на контактните лещи е промяна на зрението. Носят се вместо очила, най-често при късогледство. По-широко публикувани са меките, само че при ас-тигматизъм офталмолозите нормално предписват твърди.

Лещите за промяна на зрението може да са и цветни. По-разпространени са леко оцветените, при които се получава единствено укрепване на истинския цвят на ириса. При тях оцветяването е на цялата леща, в това число и на зеничната част, само че това не се отразява на зрението. Такива лещи служат и като слънчеви очила, защото обезпечават филтър за ултравиолетовите лъчи.

Цветните лещи крият същите опасности за очите като елементарните контактни лещи

Основното предписание е да не се носят повече от 8-10 часа на ден

При най-лекото недоволство и изключително при разстройване в зрението би трябвало да се потърси незабавно консултация със експерт. Ако не се вземат ограничения при започване на признаците, увреждането се задълбочава.

Най-честите странични феномени при по-продължително носене на контактни лещи са оток на роговицата и продължителен конюнктивит. По-рядко може да се повреди самата роговична тъкан.

Цветните контакти могат да се плъзгат по окото, което може да утежни зрението. Може също по този начин да стане ясно, че носите цветни контакти, когато се виждат и естественият ви цвят, и цветният контакт.

Важно е да получите рецепта от оптометрист за цветни контакти, даже в случай че не се нуждаете от тях, с цел да коригирате зрението си. Могат да зародят съществени пострадвания на очите, в случай че цветните контактни лещи се употребяват без лекарско наблюдаване.

Следвайте всички инструкции и рекомендации по отношение на закупуването, почистването, носенето, съхранението, изхвърлянето и подмяната на вашите цветни контактни лещи. Това може да помогне за понижаване на вероятните опасности.

Инфо: www.nvisioncenters.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР