Някои хора имат способността да накарат малката ти Галактика да

...
Някои хора имат способността да накарат малката ти Галактика да
Коментари Харесай

Ухаеш ми на април, на виолетов здрач и на череши

Някои хора имат способността да накарат дребната ти Галактика да се усеща като цяла Вселена. Познай дали ти си подобен човек? О, да… подобен си, че даже и доста повече.

Ти си като Април - ухаеш на черешов цвят, на лилав здрач и на фантазии . Толкова прелестно нов си, друг, пролетен, най-накрая безоблачен. Идваш и сгряваш земята под краката ми, а аз ти се усмихвам и ти бера лалета, тъй като през април просто няма какво по-добро да се направи.

Има хора в живота ни, които са като Април. Чакали сме ги прекомерно дълго, през цялата студена зима на живота ни, само че те най-накрая са пристигнали, тъкмо в точния момент, с песента на първите лястовички под прозореца.

 пролет жена двойка обич Istock

За тези хора сме способни да изплачем най-напоителните си сълзи и тъкмо като априлския дъжд, можем да удавим всичко по пътя си. А по какъв начин единствено ни липсват тези хора, когато ги няма…

Липсват по метода, по който една звезда пада горе в небето - светлината ѝ разцепва нощния мрак, само че в никакъв случай не се чува тон. Остро, умерено и скрито. Ето по този начин ми липсваш, когато не си до мен, мой Април.

Ето за какво всяка година нямам самообладание да пристигна Април и това е обичаният ми месец - той ухае на черешов цвят, на подранили люляци, на слънчева роса. Април постоянно идва с заричане за топлота и за нова вяра. Той идва със своя усет на плодово вино и цвят на гальовен здрач, идва, с цел да ни покаже, че не всичко е изгубено, изключително в случай че до нас е оня човек, наподобяващ на Април.

 пролет жена двойка обич Istock

Няма нищо по-вълшебно от априлските дъждове, няма нищо по-омагьосващо от априлските залези и сигурно няма нищо по този начин неповторимо като чувството за благополучие, което този месец ни носи след дългата зима.

Здравей, Април! Моля те, не бързай да си тръгваш!

Още:
Ти си звездичката, към която ще си формирам Космос Обичам те повече от май и от черешите За хората, уютни като обичания пуловер и чаша топъл чай Да те обичам - това е единственият проект, който имам
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР