Някои големи авиокомпании вече изискват пътниците да носят маска за

...
Някои големи авиокомпании вече изискват пътниците да носят маска за
Коментари Харесай

Авиокомпаниите въвеждат задължителни маски за лице

Някои огромни самолетни компании към този момент изискват пасажерите да носят маска за лице по време на полетите, с цел да лимитират разпространяването на вируси, съобщи Би Би Си.

Много от огромните американски самолетни компании вкарват нови политики за здраве и сигурност както за пасажерите, по този начин и за екипажите тази седмица.

Други авиопревозвачи по света също оповестиха носенето на маски за наложително, след възобновяването на полетите.

Авиокомпаниите, които бяха мощно наранени поради рестрикциите по време на пандемията от ковид, обявиха, че възнамеряват да наложат мярката единствено краткотрайно.

От през днешния ден американският транспортьор Delta съобщи, че изисква пасажерите да носят маска или друго лицево покритие в зоната за регистрация и качване, както и във всички авиосалони по време на целия полет.

American Airlines и United също обявиха, че ще стартират да изискват маски за пасажерите и екипажите откакто възобновят бизнеса си.

„ Ние се грижим за положителното положение на нашите клиенти, с цел да им подсигуряваме успокоение, до момента в който пътуват с нас “, сподели Курт Стейч, представител на American Airlines.

„ Маските за лице ще бъдат наложителни за всички пасажери и (ние) ще им ги предоставяме гратис “, съобщи и Мади Кинг, представител на United Airlines.

Но не всички самолетни компании ще вкарат мярката като наложителна. От Qantas оповестиха, че „ в Австралия няма условие за носене на маски. Правителството или самолетните компании не са взели решение какви ограничения ще бъдат въведени за пътешестване след премахването на рестриктивните мерки “, гласи изказване на компанията.

Австралийският народен транспортьор съобщи на своя уеб страница: „ Въпреки че рискът от заразяване с ковид на борда на аероплан се смята за невисок, за всички полети важи общественото разграничаване “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР