Някои го предпочитат горещо“ – това е името на моята

...
Някои го предпочитат горещо“ – това е името на моята
Коментари Харесай

В Младежкия театър го предпочитат горещо

„ Някои го избират горещо “ – това е името на моята театрална рекомендация в този сезон. Със сигурност няма да спра да приказвам за този мюзикъл и сигурно ще отида да го виждам още веднъж.

По доста аргументи, само че основно - тъй като това бяха три часа, цялостни с музика, танц, смях и откровено удоволствие. Режисьорът Венцислав Асенов е събрал 24 артиста на сцената на Младежки спектакъл, без да се стреми да пресъздаде класическия филм с Мерилин Монро, Джак Лемън и Тони Къртис. Въпреки че сюжетът още веднъж е обвързван с женски оркестър, в който попадат контабансист и саксофонист, преоблечени като дами и криещи се от чикагската мафия, тук зарядът е различен, кондензиран с извънредно плътните облици на Герасим Георгиев-Геро, Владимир Зомбори, Койна Русева, Елена Бърдарска и Александър Хаджиангелов. Една прелестна колаборация на известни имена и не напълно познати, преди малко получили дипломите си от НАТФИЗ младежи, които горят в работата си и просто възхитителни на сцената.  

И въпреки всичко акцентът е върху Геро и Владо, които единствено за минути заменят мъжкия образ с женски фусти. Малко дантела, червило и перуки и имаме напълно нови облици, които ще ви попилеят от смях. Стискам ръце на тези смели мъже, които прекараха половината от времето си на токчета и оцеляха!
А резултатът е вечер, която запомняш. Това беше вечер, в която всичко изглеждаше на мястото си и смехът бе нещо напълно обикновено. Музиката на Кирил Дончев ни връща в епохата на джаза, а песните… Трябва да призная, че на доста места имах възприятието, че актьорите не пееха напълно правилно, само че това изобщо не се отрази на цялото усещане от шоуто. Да, да, точно шоуто, тъй като тези три часа са едно безпределно шоу, в което се сменят костюми и декори, звучи музика и всеки танц е зареждащ, всяка фраза носи своето обръщение и сцената живее. По един ослепителен метод, от който на теб ти се прищява да танцуваш и пееш, да носиш перли и пера и да прекараш най-малко една вечер в някое кабаре.

И мисля, че в годината, когато „ Великият Гетсби “ броди по международните екрани, а празненствата на Smugglers Swing Club разсънват загатна за суинг, чарлстон и модата на 30-те, постановката „ Някои го избират горещо “ се вписва просто отлично.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР