Някои гипсокартонени плоскости са по-скъпи от други. Това се дължи

...
Някои гипсокартонени плоскости са по-скъпи от други. Това се дължи
Коментари Харесай

От какво зависи цената на гипсокартонените плоскости

Някои гипсокартонени плоскости са по-скъпи от други. Това се дължи на другите размери и характерности, които имат. В тази публикация ще разгледаме факторите, които дефинират цената на гипсокартонените плоскости.

Плътност

Дебелината на гипсокартона е един от главните фактори, които дефинират цената му.

Моделите от 6.5мм са най-малка компактност. Тези гипсокартонени плоскости имат и най-ниска цена. Плътността им ги прави извънредно лесни за прегъване и чупене. Тази тяхна специфичност не разрешава да бъдат употребявани за изправяне на стени или за окачен таван. Затова се употребяват главно с декоративна цел. От тези гипсокартонени листи могат елементарно да бъдат направени красиви извивки в стената.

Гипсокартонените плоскости от 9.5мм са с по-висока цена. Те могат да бъдат употребявани за изправяне на стени. Не се предлагат за окачен таван. Тяхната компактност не разрешава да устоят дълго на напрежението, което се основава от увисването им.

Гипсокартоните с най-висока цена са с дебелина от 12.5мм . Те са и най-често употребяваните. Идеални са както за изправяне на стена, по този начин и за окачен таван. Тези модели не са податливи на прегъване и са по- издържливи на напрежение спрямо по-тънките модели.

Размери

Дължината на гипсокартонените плоскости също е фактор, който дефинира цената им.

Вариантите от са най-късите и надлежно с най-ниска цена. Също по този начин те са и по-удобни за монтаж. Въпреки това те не са най-хубавия избор за стени. Малкият им размер изисква да се употребява по-голяма численост гипсокартонени листи, което ще увеличи цената на ремонта.

Моделите от 2.6м са измежду най-използваните. Размерът им разрешава да бъдат по-свободно употребявани за изправяне на стени, основаване на нови и за окачен таван. Тези плоскости са най-изгодни за осъществяване на ремонтни действия в дома. Също по този начин те са по-лесни и комфортни за рязане, при положение на потребност да се съкратят.

Гипсокартоните от 3м са с най-висока цена. Те са подобаващи за изправяне стени и създаване на окачен таван във високи и огромни стаи. Идеални са и за издигане на носещи стени в офис здания и складови пространства. Големият им размер ги прави по-трудни за превозване. Също по този начин те се инсталират по-трудно спрямо късите детайли за изсъхнало строителство. Поставянето им в дребни стаи изисква рязане на плоскостите, което не е рентабилно за задачите на ремонта.

Тип

Има три типа плоскости за изсъхнало строителство, като всеки от тях се отличава с цвета на хартията. Типа на гипсокартона играе огромна роля в определянето на цената му.

Стандартните листи са маркирани с бяло покритие. Те са най-разпространените модели плоскости. Предлагат се във всички плътности и дължини. Използват се както за издигане и изправяне на стени, по този начин и за монтаж на окачен таван. В тях няма добавени артикули, които да им дадат спомагателни свойства. Препоръчват се за пространства, в които не се образува влага и няма заплаха от пораждане на пожар.

Плоскостите белязани с алено са пожароустойчиви . Тези гипсокартони са по-скъпи в съпоставяне със общоприетите. При производството в тях са вградени стъклофазерни фибри. Благодарение на това те са устойчиви на запалване. Желателно е да се слагат в пространства с риск от пожар. Това ще помогне да се ограничи оганя, при положение на случай. Те се оферират единствено в размер от и с ширина от 12.5м .

Гипсокартоните със наследник и зелен лист се водят влагоустойчиви. В тях има сложени силиконови влакна. Това ги защищава от дисторция и разбъркване при излагане на влага и конденз. Затова те се слагат в мокри пространства като баня или кухня. Заради тази своя характерност те са по-скъпи. Предлагат се най-вече с компактност от 12.5мм . За разлика от пожароустойчивите, те могат да бъдат закупени с дължина от , 2,6м и 3м.

Марка

Производителят е също определящ за ценообразуването на гипсокартонените плоскости. Той е индикатор за качеството на продукта. Някои марки се употребяват с огромно доверие от потребителите. Такива материали за изсъхнало строителство са с топ качество, което покачва цената им при покупка. Други марки не оферират качествено направени детайли, с което компенсират посредством по-ниска цена на продуктите си. Те не са целесъобразни за прилагане, тъй като основават причина за некачествено осъществен ремонт.

Всеки добър занаятчия знае, че ремонт се прави с качествени материали. А както добре знаем качеството дефинира цената. За това в случай че търсите качествени материали, на налични цени не е неприятна концепция да хвърлите един взор на , където ще откриете богат подбор от строителни материали с обезпечен генезис и качество от потвърдени производители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР