Някогашната зам.-кметица на столичния района Младост Биляна Петрова бе освободена

...
Някогашната зам.-кметица на столичния района Младост Биляна Петрова бе освободена
Коментари Харесай

Биляна Петрова бе освободена под гаранция

Някогашната зам.-кметица на столичния региона " Младост " Биляна Петрова бе освободена от домашния си арест против 8 хиляди лева гаранция. Решението бе взето от състав на Върховния касационен съд (ВКС), пред който сега е висящо делото за рушвет против Петрова и някогашната кметица Десислава Иванчева.

През последните над 3 години Петрова бе първо арестувана в следствения арест, а по-късно – вкъщи. Двете се Иванчева прекараха над 1 година под стража. Преди няколко дни Петрова написа във фейсбук, че здравето на майка ѝ е съществено влошено, а би трябвало да желае позволение от съда всякога, с цел да я води доктор. Самата тя също твърди, че е със здравословни проблеми.

Именно влошеното здраве е главният мотив на съда да размени домашния арест с парична гаранция. За първи път от началото на делото и прокуратурата е била съгласна Петрова да се с по-лека мярка.

Двете с Иванчева са упрекнати, че са взели рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Досега те бяха наказани на две инстанции, само че за пожелан, а не за взет подкуп.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР