Някога чували ли сте гениалният Алберт Айнщайн да говори? Това е

...
Някога чували ли сте гениалният Алберт Айнщайн да говори?
Това е
Коментари Харесай

Ето как звучи гласът на Алберт Айнщайн

Някога чували ли сте гениалният Алберт Айнщайн да приказва?

Това е изцяло допустимо, с помощта на положителните практики на архивиране на живота на великите учени и обстоятелството, че през днешния ден имаме достъп до мрежата.

През лятото на 1941 година световноизвестният академик изнася тирада пред сътрудници във Англия. В нея той прочита есето си „ Общият език на науката ” пред Британската асоциация за научно развиване. До ден сегашен се пази запис на речта му, което е същински удивително. 

В есето си Айнщайн разяснява въпроса има ли човешко мислене без потреблението на език, не посредством думи, а посредством концепции и комбинации от облици. „ Не се ли е мъчил всеки от нас да се сети за думата, до момента в който връзката сред нещата в главата му към този момент я е имало?, пита Айнщайн.

„ Свръхестественият темперамент на научните концепции и научният език са заложени от най-хубавите мозъци във всички страни и всички времена. Отделно, и въпреки всичко при условия на съдействие във връзка с крайния резултат, концепциите и езикът основават духовните принадлежности на техническите революции, които трансформираха живота на човечеството през последните епохи. Тяхната система служеше като гид в блуждаещия хаос на усещанията. Така се научихме да прихващаме общите истини от съответни наблюдения ”, споделя той.

Във финалната част на есето си Айнщайн показва, че науката е единствено средството, не и крайната цел. 

Чуйте го. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР